25 wattos töltéssel érkezik a Galaxy M31s


Nagyjából 3 óra múlva lepereg a visszaszámláló, és 12 órás kezdéssel elstartol a #MonsterShot hashtaggel ellátott készüléknek a bemutatása, amit bárki élőben nyomon követhet az Samsung India weboldalán. Azt már lehet tudni, hogy a Galaxy M31 utódja kerül górcső alá, a Galaxy M31s. A dél-koreai vállalat megtartotta a szokásos ütemtervét, ami annyit jelentene, hogy az év elején kiadott alapmodellből elhoz egy ráncfelvarrott variáns nagyjából félév csúszással; illetve mindezt egy ‘s’ utótaggal tűnteti fel a névnél, ahogy azt korábban tette.

Jogosan merülhet fel a keresztkérdés: Miben mutat újat az elődhöz képest? – a folytatásban erre fogok ráfókuszálni, azonban az egyik USP-jére felhívnám a figyelmet, ha már a SamMobile oldala rátalált:

A Galaxy M31s egyik húzó kreatívja.
Fotó: SamMobile

A töltési sebességben kapjuk az első komolyabb változást. A Galaxy M31 6.000mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, amihez gyárilag 15 wattos Quick Charge 2.0-ás gyorstöltő dukált. Valljuk be, ilyen termetes akkukapacitásnál ez eléggé hosszú töltési időt jelent, ezért a ráncfelvarrott készüléknél már 25 wattos támogatással ruházzák fel, hogy a felhasználónak ne kelljen olyan sokáig a töltőn hagyni, hanem gyorsabban szakadhasson el attól.

Érdekességképpen említeném meg, hogy a dél-koreai vállalat a Galaxy Note 4-nél vezette be először a 15 wattos Quick Charge 2.0-át, ami 2014-ben volt. Azóta már mondhatni alapnak számít, hogyha érkezik egy okostelefon, akkor ilyen wattszám felvételre képes legyen. Az USB Type-C típusú töltőknél pedig már alapkövetelmény mindez. A változást tavaly a Galaxy S10 5G hozta el, aminél debütált a 25 wattos szupergyors töltést, amit persze középkategóriában a Galaxy A70 is megkapott, majd pedig a folytatásban a Galaxy Note10-család. A Samsung berkein belül a vezetés csúcs a 45 wattos töltő, amelyet a gyártó csak a Galaxy Note 10+ és a Galaxy S20 Ultra 5G készülékduójához ajánl. (Árban nagyjából 15 ezer forintos befektetésről beszélhetünk.)

Egy másik leleplezés előtt álló infómorzsa, hogy növekedhet a készül kijelzője. A jelenlegi alapmodellnél 6.4 inchről számolhatok be, azonban ez 6.5 inchre változhat. Ezáltal a képaránya 19.5:9-ről 20:9-re módosulhat. Az alaptárhely immáron 128GB-nyi lesz. Az ultraszéles kameránál elviekben a MP-mérete gyarapszik 8-ról 12-re.

A SM-M317F verziószámú készülék bemutatása után lehet számolni egy átfogó bemutatkozó cikkre, csakhogy egybe meglegyen minden fontosabb specifikációja. Addig maradnak csak a különbségek. Érdekes, hogy erre a pár dologra eventet készítenek odakinn.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.