Stabilitást javítottak a Galaxy A31-nél


Ritkán számolunk be a középkategória alsó szegmensében történt frissítésekről, ami azért van, mert általában csak úgy nevezetett: „Tökéletesítettük az eszköz biztonságát” csomagokat ad ki a dél-koreai vállalat szoftverért felelős csapata. Ergo, nincs sok új funkció, amiről be lehetne számolni, illetve nincs lényeges különbség az előző update-hez képest. Most azonban mégis elhoznánk egy ilyet, amit a Galaxy A31-nél élesített a Samsung Magyarország egy héttel ezelőtt. A Galaxy A31-nél történtek stabilitásra fókuszáló „hegesztések”, mert akadtak problémák vele kapcsolatban, amiket csírájában kellett elfojtani.

Ilyen javítás ejtettek meg az ujjlenyomatértékelőjénél, ami hajlamos volt többszöri próbálkozásra is eldobni a felhasználó ujját, azzal használóját cserbenhagyva. Akadtak problémák az Üzenet applikációs felületnél, amit szintén javítással orvosoltak. Ezen kívül kivették a „MirrorLink” funkciót a szoftverből – aminek lehet nem fognak sokan örülni –, amivel ugye az okostelefon kijelzőjét tudtuk klónozni másik képernyőre, legtöbb esetben ezt az autóknál volt a leghasznosabb.

Az augusztusi frissítés júliusi biztonsági csomaggal lett felvértezve. Az A315GXXU1ATG1 buildszámú pakk augusztus 12-e óta elérhető, amelynek telepítése javasolt, ha bármiféle rendellenességet tapasztalt a fentebbieknél. Nyilván a „MirrorLink” kivétele egy sarkalatos pont, így akinek az fontos, inkább mellőzze az update-et.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett meg még a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy A31 egyik USP-je.
Fotó: Samsung

Buildszám: A315GXXU1ATG1
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-08-12
Biztonsági javítás szintje: 2020-07-01

Alább láthatja az újdonságokat:

  • Javítottuk a(z) Ujjlenyomatérzékelő stabilitását.
  • Javítottuk a(z) Üzenet stabilitását.
  • A következő funkciók törlődtek:
    • MirrorLink
  • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.