5 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a Galaxy Watch 3-ról!


Tegnapelőtt írtunk egy összefoglalót azzal kapcsolatban, hogy a Samsung legújabb okosóracsaládjánál milyen újdonságok fedezhetők fel. A dél-koreai vállalat a 2019-es évet feláldozta azért, hogy a sport érában maradandó okoskiegészítőt dobhasson a piacra, ami a Galaxy Watch Active 2-vel szerintünk összejött. Így viszont a klasszikus vagy másabb néven: a tradicionális vonalat imádó felhasználókat hoppon hagyták, mivel nem érkezett a Galaxy Watch-nak utódja. Ezt kompenzálták a 2020-as évben, amikor is elhozták a Galaxy Watch 3-at.

Tiszta sor, hogy milyen főbb jellemvonásokkal rendelkezik, azonban összegyűjtöttem egy afféle 5-ös listát, ami olyan különlegességekre fókuszálna, amikről elképzelhető, hogy nem tudtál. A folytatásban pontokba szedve tálálnám mindezt!

1. Meg van különböztetve dizájnban az eSIM kártyás változat a simától!

Magyarországon az eSIM kártyás okosórákat a Telekom kínálatában érhetik el az érdeklődők, ugyanis náluk van – egyelőre – csak kiépítve a technológia. A Galaxy Watch 3-ból szintén érkezett ilyen modell, amit dizájnbéli elemmel is megkülönböztet a dél-koreai vállalat. A szemfüles járókelők úgy tudják könnyedén eldönteni, hogy a látott termék csak Wi-Fi+BT-os változat-e, vagy eSIM-es, hogyha a ‘HOME’ (= alsó) gombjára pillantanak. Utóbbinál pluszban egy piros vékony csík figyelhető meg, ami egyértelműen mondatja, hogy elektronikus SIM kártya fogadására képes a kézen lévő okoskiegészítő.

A ‘Home’ gombnál figyelhető meg a különbség,
Fotó: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

2. Több szinten karcsúsították az újabb generációt!

[Alapul véve a két nagyobb modelleket!] A Galaxy Watch 3 a Galaxy Watch-hoz képest nagyobb kijelzővel rendelkezik. Míg az elődnél 1.3 inches, addig az új 1.4 inches lett. Súlyából elvettek, hogy ne legyen zavaróan nehéz. Számban kifejezve 63 grammról 53.8 grammra „fogyott le”. 14%-kal vékonyodott, bár ehhez az is kellett, hogy akkumulátora kisebb kapacitású legyen, viszont ettől függetlenül az üzemideje nem csökkent.

3. Más a funkciógyűrű dizájnja a kisebb és a nagyobb méretnél!

Míg a 41mm-es okosóráknál a lünetta sima, addig a 45mm-esnél „bordázott”/recés. Ha visszaemlékeztek a Gear S2 Sport-ra, illetve a Gear S2 Classic-ra, akkor derenghet, hogy először náluk vezette be a vállalat ezt a fajta megkülönböztetést – bár ott még egységes méretekről beszélhettünk. Nagyon úgy fest, hogy ily módon visszanyúltak a gyökereikhez, de ez nem feltétlenül zavaró.

Bal oldalt a 41mm-es, jobb oldalt pedig a 45mm-es lünettája látható.
Fotó: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

4. Szórakoztató üzenetváltás avatarmatricákkal megspékelve!

Immáron nem csak az okostelefon és a tablet képes az matricák fogadására és küldésére, hanem a legújabb okosóracsalád is. AR Emoji-kból 15 darabot, míg Bitmojiból 30 darabot tud lekezelni. Tehát, ha valakinek ilyen formában szeretnél az órán keresztül válaszolni, akkor van lehetősége akár az Üzenetek applikációban, akár Whatsapp-on, Telegramon vagy Kakaotalkon.

5. Érkezik az első titánvázas modell!

Az augusztusi Unpacked eseményen egy olyan okoskiegészítő is leleplezésre került, melynek forgalmazását csak az utolsó negyedévben fogja elkezdeni a vállalat. A Galaxy Watch 3 titánvázas megoldásáról volna szó, amit csak 45 mm-es méretben tesz elérhetővé, úgy nevezett Misztikus Fekete színben. Nem csak a vázszerkezete kap időtálló küllemet, hanem a szíja is, aminél fémszíjról beszélhetünk. Talán emlékeztek még arra az egyedi szíjra, ami a Gear S2 Classicnál debütált eléggé magas áron, illetve limitált darabszámra. Nos, valami hasonlót tessék magatok elé képzelni, amit „mintha ráöntöttek” volna.

A titán vázas modell diája az Unpacked eseményen.
Fotó: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

Volt olyan közöttük, amikről esetleg nem hallottál?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.