7 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Galaxy Tab S7 kapcsán!


Augusztus 5-én lezajlott a Galaxy Unpacked esemény, amelynek fókuszában kétségtelenül a Galaxy Note-család került, azonban a dél-koreai vállalat más terméket is bemutatott; többek között a legújabb tablet szériájukat, amivel abszolút a felsőkategóriát célozzák meg. Név szerint a Galaxy Tab S7-ről és a Galaxy Tab S7+-ról van szó, amikhez most elhoznék olyan érdekességeket, amiket lehet már olvastatok, vagy amiről hallottatok, de az sincs kizárva, hogy újdonságok tárházát zúdítom rátok. Nézzük azt a bizonyos 7-es listát!

1. Ismét családot köszönthetünk!

A Galaxy Tab S termékcsalád a Galaxy Tab S 8.4-gyel és a Galaxy Tab S 10.5-tel rajtolt el. Tehát volt egy kisebb tag, illetve egy nagyobb, ami ugyanúgy folytatódott a Galaxy Tab S2-knél (8.0 és 9.7) is, azonban a sort a Galaxy Tab S3 megtörte, amit csak 9.7 inches felállásban dobtak piacra. Szintén egykeként érkezett a Galaxy Tab S4, a Galaxy Tab S5e és a Galaxy Tab S6. A Galaxy Tab S7-nél viszont visszanyúltak a gyökereikhez, amelynek köszönhetően lett újfent egy „kisebb” és egy „nagyobb” méretű családtag.

Ismételten két mérettel büszkélkedhet a Galaxy Tab S termékcsalád.
Fotó: Samsung

2. Erősítés az 5G képes platformon!

Majdnem azt akartam írni, hogy az első 5G képes tabletje volt a Samsungnak, azonban ez nem igaz, mert bizonyos régiókban kiadták a Galaxy Tab S6-ot az év elején 5G-s változatban; viszont a Galaxy Tab S7+ tényleg az első olyan táblagépe lett a dél-koreai vállalatnak, amiből csak ilyen modell készült, és ezt a bejelentésénél ki is emelték. Hazánkban is jelen van, mind független, mind pedig szolgáltatói csatornák kínálatában, melynek forgalmazása tegnap rajtolt.

3. 45 wattos szupergyors töltés!

Sokakat meglephetett az, hogy a Galaxy Note20-család egyik tagja sem támogatott ilyen teljesítményű tölthetőséggel, ezzel szemben a Galaxy Tab S7 mindkét tagja megkapta a technológiát. Ezáltal pedig nagyon gyorsan vissza lehet tölteni a méretes telepjeiket. A Galaxy Tab S7-nél jelenlévő 8.000mAh-át cirka 81 perc alatt, míg a Galaxy Tab S7+-nál lévő 10.090mAh-át nagyjából 87 perc alatt. Természetesen a 45 wattos töltőt külön kell megvásárolnia annak, akinél az idő pénz.

4. PC-szerűbb DEX felület fogad!

Átformálódott a DEX felületnek az elrendezése. Immáron PC-szerűbb lett, amit a One UI 2.5-nek köszönhetnek a felhasználók. Lényegében majdhogynem egy Windows-os operációs rendszerre emlékeztet a tálca rész, ahol középre igazítva mutatkoznak a megnyitott alkalmazások, jobbra a beállítások (Wi-Fi, hang állapot mutató) és más információk (töltöttségi szint, óra), míg balra a menügomb és a navigáló ikonok.

Munkában is megállja a helyét!
Fotó: Samsung

5. Még erőteljesebb hangzás!

Szerencsére már egy ideje jelen van a sztereó hangzás a tabletjeinél a Samsungnak, viszont mindig van „hova tovább” fejlődni. Míg a Galaxy Tab S6-nél 4 darab 1.2 wattos hangszóró gondoskodott a remek hanghatásokról, addig a Galaxy Tab S7-eknél már 1.6 wattosokról kell beszámolnom, amit szintén az AKG hangolt olyanra, hogy öröm legyen rajta multimédiás tartalmakat fogyasztani. (És akkor még a Dolby Atmos képességre ki sem tértem.)

6. 120Hz adaptív megoldással!

A brand első olyan tabletje lett a Galaxy Tab S7-család, amibe beépítették a 120 Hz-es képfrissítést. Mindezt a Galaxy Note20 Ultra 5G-nél bemutatkozott adaptív módon teszi, ami annyit jelentene, hogy a mesterséges intelligencia dönti el, hogy melyik tevékenységnél mennyit használjon a kütyü. Pl.: játékoknál maximálisan engedi, de ha csak egy 24 fps-es filmet néznénk, akkor visszakapcsol, hiszen nincs értelme nagyobbon történő járatásnak.

7. Újabb tanúsítvánnyal illeték a Galaxy Tab S7 kijelzőit!

Az SGS alacsony kékfény kibocsájtással kapcsolatos tanúsítványát mind a kisebbik, mind a nagyobb készülék megkapta. Mindezt abból kifolyólag, hogy szignifikánsan csökkentették a kijelzőkön keresztül kibocsájtott ártalmas kék fényt hatásokat. A plecsnit igazoló dokumentációt a hivatalos weboldalon megtaláljátok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.