Bemutatták a Galaxy Z Fold2 5G-t! Mutatjuk az előrendeléssel kapcsolatos infókat!


Nem gondoltam volna, hogy dupla felvonásos Unpacked eseménnyel találkozom. Történt ugyanis az, hogy a Samsung 2020. augusztus 5-én megtartotta az első felét, amelynek keretében bemutatta azon őszi termékeit, amik a felsőkategóriát erősítenék. A Galaxy Note20-akat, a Galaxy Watch 3-akat, a Galaxy Tab S7-eket és a Galaxy Buds Live-ot. Igen ám, viszont csak említés szinten volt szó a Galaxy Z Fold 2-ről – amit akár már prémiumként is említhetnénk! Tényleg csak néhány percet foglalkoztak a virtuális eventen vele, nehogy ellopja a reflektorfényt a tollas készülékek elől, de akkor még nem árulták el, hogy ehhez a csavarhoz azért nyúlnak, mert különállót adnak neki.

Nemsokkal később jelentették be, hogy szeptember elején újabbal lehet számolni. Középpontjában a legújabb összehajtható készüléke kerül górcső alá, a Galaxy Fold utódja, ami immáron a Galaxy Z-család tagjaként érvényesülhet és erősítheti a brandet.

Kezdjük talán a legégetőbb kérdéssel: Mennyi az annyi?!

Termék:Modellkód:Nyitóár:Színvariáció:
Galaxy Z Fold2 5GSM-F716B749 990 FtMisztikus Bronz | Misztikus Fekete
Bemutatkozott a Galaxy Z Fold2 5G.
Fotó: Samsung

A Galaxy Z Fold2 5G se az a termék lett, amit a hétköznapi felhasználóknak szánna a dél-koreai vállalat. USA-ban 1.999,99 dolláros nyitóáron mutatkozott be, Angliában 1.799 fontot kérnek érte, míg Németországban 1.949 eurót. Nos, a Galaxy Fold-hoz képest drágább lett, hiszen, ha visszaemlékeztek, akkor 694.990 Ft-on debütált és futott is ki nagyjából egyetlen hónap leforgása alatt. Nyilván most jöhet az a nézet, hogy a második negyedévben a COVID-19 miatt drágult mindegyik termék ára, és lényegében az a felár mutatkozik vissza az elődhöz képest, ami egyébként adja is magát. Tényleg nagyjából 50 ezer forint az érezhető áremelkedés mértéke ilyen magasságban.

A roppant mód magas ár mellé dukál a Galaxy Z Premier Szolgáltatás is, melynek egyik kulcsfontosságú részlete, hogy az 1. évben bármiféle nem-garanciális kijelző problémát (pl.: leejtéssel előidézettet) jelentősen olcsóbban tudnak orvosolni a szervízeiben. Ugyanúgy kapják a felhasználói a 4 hónapos díjmentes Youtube Premium előfizetést, mint más flagship modellhez.

Külön kihangsúlyoznám, hogy Magyarországon nem lesz elérhető az az extra újdonság, hogyha nem tetszene az alapértelmezett zsanérszín, akkor azt átmódosíthatod: ‘Metallic Siver’, ‘Metallic Gold’, ‘Metallic Blue’ vagy ‘Metallic Red’ színnégyes valamelyikére. A változtatásnak viszont van egyfajta várakozási (=gyártási és szállítási) ideje, ami akár 4-5 hét is lehet a Samsung Németország weboldalán írtak szerint; illetve, ha meggondolnánk magunkat, akkor nincs módosításra lehetőség.

Egyes országokban színezhető a zsanér.
Forrás: Samsung Németország / Samsung Anglia

Az előrendelés menetéről:

A Galaxy Z Fold2 5G előrendelése szeptember 1-jétől 15-ig tart vagy a készlet erejéig. Kiindulva abból, hogy Magyarország a kis országok sorát erősíti, nincs kizárva, hogy a kelendőbb Misztikus Fekete hamar elfogy a portfólióból, szóval, aki ilyesmiben gondolkodna, az ne sokat hezitáljon, nehogy lemaradjon. (Fel lehet idézni a Galaxy Fold mintáját, ami januárban el is tűnt, és azóta se tért vissza a hivatalos forgalmazókhoz.)

A termék hivatalos forgalmazása: 2020. szeptember 18-án veszi kezdetét.

A Galaxy Z Fold2 5G előrendelésben résztvevő partnerek.
Forrás: Samsung Magyarország

Az előrendelőknek több meglepetéssel is készül a Samsung. Az egyik az, hogy aki szeptember 15-ig benevez a termékre, az 3 nappal a hivatalos rajtja előtt kezében tudhatja a piac leginnovatívabb és legerősebb készülékét. A másik, hogy készülékbeszámítási akcióval kedveskedik két csatornán (Samsung Experince Store és Media Markt), ami annyit jelentene, hogy, aki visszahozza régi készülékét, azt 50 ezer forinttal többért veszik át. (Példának okáért vegyünk alapul egy Galaxy SII-t, ami ér 500Ft-ot jóindulatból, viszont ezt a terméket 50.500 Ft-ért veszik át, hogy aztán ezt az összeget a végárából levonva kedvezőbbé tegyék a készülék árát.) Tehát mindenképpen célszerű előkotorni egy ócska készüléket, mert úgy már tényleg ugyanannyiért árulják, mint az elődjét.

A Trade-in promóció, azaz a készülékbeszámítással kapcsolatos megmozdulás 2020. szeptember 17-ig tudják igénybe venni az érdeklődők. Utána is jelen lesz a Samsung Experience Store-okban, csak éppen már nem lesz a ráadás 50.000Ft-os „többet ér a készüléked” kupon mellé.

A készülékbeszámítás kreatívja.
Fotó: Samsung Magyarország

Mit szóltok a készülékhez, illetve az árához?

Íme a hirdetménye:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.