Ősz beköszöntével ritkul a Samsung portfóliója


Utoljára nyár elején számoltunk be arról, hogy milyen termékek kerülnek kivezetésre a Samsung termékportfóliójából. Azóta eltelt negyedév, mely alatt bemutatkozott számtalan olyan készülék és kiegészítő, amelyek a jelent (és kicsit a jövőt!) szeretnék megalapozni. Gondolok itt, a Galaxy Note 20- vagy a Galaxy Tab S7-családra, amiknél számtalan újítás került a váz alá – és akkor még a Galaxy Z Fold2-ről szót sem említettem. Ezzel párhuzamosan viszont annyi termék lett hirtelenjében, hogy az már zavaróvá válik az hétköznapi ember számára, így nincs mese, ki kell iktatni a régieket.

Szeptember és október folyamán történik a legtöbb készüléknek a kivezetése, azaz a lentebb feltűntetettek napjai meg vannak számlálva. Noha nincs információnk az „eltűntetésük” pontos dátumáról, azt viszont meg mernénk kockáztatni, hogy történelem nem ismételi meg önmagát, mint tavasszal, amikor március 1-jével a Galaxy S10e készlettől függetlenül eltűnt kínálatból. Azaz nagyon reméljük!

A Galaxy S10 egyik kreatívja.
Forrás: Samsung

Okostelefon portfólióról:

Talán nem árulok el túlságosan sok újdonságot, ha megírom, hogy a Galaxy A-széria 2019-es családtagjai eltűnőben. A Galaxy A30s még a portfólió részét képezi, ami nagyon úgy fest, hogy megelőzi a Galaxy A20s-t és a Galaxy A20e-t. Utóbbi duót a Samsung talán az év utolsó felében futtatná ki – de nincs megerősített információnk. Az viszont tény, hogy tovább maradnak, mint a Galaxy A30s, hogy a Galaxy A21s alatt is legyen kínálata.

A csúcskategóriában is lesz szelektálás. Nyár folyamán elkezdték megszüntetni a Galaxy S10-család 128GB-os alaptárhelytől eltérő kapacitásokat, azaz az 512GB-ost és az 1TB-ost, amik júniustól már nem is képeztek akciós árazást. (Ezért fordulhatott elő, hogy az 1TB-os pluszt már Galaxy S20 Ultra árban mérték!) Ősszel a Galaxy S10-család kifutása megkezdődik, hiszen elérte a másféléves életciklust. Ez persze nem azt jelenti, hogy karácsonykor nem lesz lehetőség a termék megvásárlására, viszont könnyedén előfordulhat, hogy készleteik kinullázásra kerülnek, mint ahogy tavaly sem volt már a Galaxy S9-ekre. Nemcsak a Galaxy S10-et és a Galaxy S10+-ot érinti a hír, hanem a januárban bevezetett Galaxy S10 Lite-ot is – amelynek hátterében az is állhat, hogy bejelentésének küszön áll a Galaxy S20 Fan Edition (vagy Lite).

Tablet portfólióról:

Eltúlzott ára miatt a Galaxy Tab S4 még mindig a tablet kínálat részét képezi, azonban már nyáron megkezdődött az eltávolítása. Azáltal, hogy nem sokkal olcsóbb a Galaxy Tab S6-hoz képest, olyannyira nehéz lesz eltűntetni, mint az okostelefonok listájáról a Galaxy A80-at, ami mondhatni beragadt mindenhol. A Galaxy Tab A72020 szeptemberben mutatkozik be több régióban, amelynek eredménye, hogy a Galaxy Tab A10.12019 státusza módul, hiszen felesleges lenne két középkategóriás, nagyjából azonos kijelző méretű kütyüt a portfólióban tartani.

Rebesgetik azt is, hogy az év utolsó felében váltanak a Galaxy Tab S6-nál is kifutó státuszra, viszont 2020-ban biztosan elérhető lesz – maximum jövő tavaszra morzsolódhat le, ha kap egy korrekt árat és/vagy bundle promóciót.

A Galaxy Fit és Galaxy Fite kreatívja.
Fotó: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

Okoskiegészítők:

Zárószóként vegyük át, hogy milyen kifuttattatásra lehet számítani az okoskiegészítők piacán. Tegnap került bemutatásra a Life Unstoppable névre hallgató eseményen a Galaxy Fit2 aktivitásmérő, melynek értelmében a Galaxy Fit és a Galaxy Fit e duó státuszán módosítottak, révén, hogy mindkét termék helyére érkezne az utód, amelynek üzemidején változtattak a leginkább. Másrészről, árazásban nagyjából a kettő közé ékelik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.