Tovább csúszik a Galaxy J6+ frissítése Android 10-re


Talán emlékeztek még arra az összesítő cikkünkre, amelyben levezettük, hogy a Samsung különféle termékeire mikor futhat be az Android 10-es operációs rendszerfrissítés. A 2020-ban napvilágot látottak nincsenek köztük, hiszen azok már ezzel érkeztek, viszont az azelőtti ott vannak szépen beütemezve. Szeptemberre lépve a kitűzött céljuk 95%-át teljesítették. A többségnél szinte mindig előre dolgoztak, azaz mindössze egyetlen alkalmat tudnék említeni (a Galaxy A80-at), aminél később érkezett a várt update, mint amit anno ígértek. A 95%, viszont nem 100%, így felmerülhet sokakban, hogy mi lehet a kakukktojás?!

A Galaxy J6+ egykori kreatívja.
Forrás: Samsung

Nos, a Galaxy J6-család méretesebb darabjára, a Galaxy J6+-ra még nem készült el az Android 10. Az eredeti ütemterv szerint júliusban érkezett volna, ugyanabban a hónapban, mint amikor a Galaxy Tab S5e-re és a Galaxy Tab S4-re. Aztán a Samsung Magyarország átcsúsztatta szeptemberre, amiből ismételten nem lett semmi előrelépés, mivel a jelenleg frissítési naplóban 2020 októberét emlegetik.

Az eset különlegességét az is adja, hogy a kisebb tagra, azaz a Galaxy J6-ra már április végén megkapták a felhasználók a szoftverfrissítést úgy, hogy közben csak júniusban kellett volna. Pontosan nem tudni, hogy mi okozhatja a hosszú várakozási időt, de tény és való, hogy hardver tekintetében van eltérés a két eszköz között, hiszen míg a SM-J600 Exynos 7870-es lapkakészlettel rendelkezik, addig az SM-J610 Snapdragon 425-tel. Elképzelhető, hogy itt van a kutya elásva, hiszen a listán szereplő termékek egyikében sincs ilyen chipset.

Másfelől, magával a készüléknek a rendszeres frissítésével foglalkoznak a szoftverfejlesztők, ugyanis legutóbb augusztus 19-én érkezett meg az augusztusi biztonsági csomagot tartalmazó J610FNXXS5BTG2 buildszámon nyilvántartott pakk – ami lényegében a június 18-án napvilágot látottnak a hibáit foltozza tovább.

A jelenlegi felállás szerint tehát októberrel lehet számolni, amiről a Samsung Magyarország is tájékoztatja a felhasználóit a ‘tovább mögé’ rejtett közleménnyel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.