Hatalmas népszerűségnek örvend a Galaxy Z Fold 2


Kétség sem fér ahhoz, hogy a 2020-as évben a Galaxy Z Fold 2 5G elhozhatja a leginnovatívabb okostelefonnak járó elismerést. Kiemelkedő az érdeklődés iránta, a Samsung pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy tényleg legyen keletje a termékének. Pontosan ezért kezdett el együttműködni a Harvey Nichols luxusáruházzal Dubaiban, mégis csak a világ egyik legdrágább „zónájáról” beszélhetünk, amikor az Arab Emírségeket emlegetjük.

Náluk szeptember 21-ig tart az előrendelési időszak, amit bundle promócióval tálalnak az érdeklődőknek. Míg Magyarországon beszámítással lehet lefaragni a végárból 50 ezer forintot; addig közel-keleti országban Galaxy Buds Live-ot adnak mellé ajándékba, ha az Harvey Nichols áruházon keresztül történik. Kérdés viszont, hogy mi a helyzet a Galaxy Z Fold 2 Thom Browne Edition-nel, amelynek debütjéről egyelőre nincs információ?! Egyesek szerint elkerüli őket; viszont, ha azt vesszük alapul, hogy a Galaxy Z Flip Thom Browne napvilágot látott, akkor azért kisebb hiányérzet alakulhatna ki az ottélőkben.

Kínában 16.999 kínai jüanbe (币) kerül a Galaxy Z Fold 2 5G 512GB-os változata.
Forrás: Samsung

A kínai történések mutatják a legjobban, mennyire nyitottak az emberek az extrém magas árazású (27.199 kínai jüan) összehajtható termékre, hiszen pl: a Galaxy Z Fold 2 Thom Browne Edition 4 perc leforgása alatt elfogyott pre-orderben. A kulcsszó pedig a limitált kiadáson van, mivel nem elég, hogy 3.299 dollárért került be a kínálatba, de mindössze csak 5.000 darab készül belőle világszinten, melyből egy bizonyos mennyiség Kínában már gazdára lelt.

Másrészről, náluk a 12/512GB-os variánsra lehet benevezni a szimpla Galaxy Z Fold 2 5G-ből is, míg mondjuk Magyarországon és számos régióban csak a 12/256GB-osra. Mindezt 16.999 kínai jüanért teszik elérhetővé, azaz nagyjából 2.500 dollárért. Átszámolva ugyanannyi, mint utóbbi nálunk. Ergo, ők határozottan jobban járnak.

Egyes dél-koreai jelentések szerint a Galaxy Z Fold 2-ből 700-800 ezer egységnek a leszállítását tűzte ki célul az év végéig, ami érthető, mert a várton felül teljesített, ami tetszik a leendő felhasználóinak. Azt se szabad elfelejteni, hogy a Galaxy Fold-hoz képest nagyobb ütemben terjesztik el – elég csak felidézni, hogy az előd Magyarországra bő negyedév csúszással érkezett, akkor is eléggé limitált darabszámban, ami nagyjából 1 hónap leforgása alatt elfogyott és el is tűnt a portfóliójából. Ehhez képest most a bejelentését követően becsatlakoztunk az előrendelésébe.

Zárásképpen, csak viszonyítás kedvéért másolnám a dél-koreai árazását a termékeknek:

Termék:Dél-koreai wonban:Amerikai dollárban:
Galaxy Z Fold 2 Thom Browne EditionKRW 1.650.0003.299 $
Galaxy Z Fold 2 5GKRW 2.398.0001.999$
Galaxy Z Flip 5GKRW 3.960.0001.499$

Utószó: Amerikában október 16-a van feltűntetve a Mystery Black szállításához, azaz, aki olyat rendel, annak biztosan várnia kell bő egy hónapot a kiszállítására.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.