Küszöbön a felzárkoztató frissítés a Samsung tavalyi okosóráira


Sorra érkeznek a Samsung készülékekre a szoftverfrissítések. Tegnap számoltunk be arról, hogy a tavalyi felsőkategóriás okostelefonjaira élesedett az XEH régióban One UI 2.5 felület, ami a németekhez (DBT) képest két hetes csúszással futott be. Személyes tapasztalatom talán annyi lenne vele kapcsolatban, hogy mint ha kicsit jobban szívná az akkumulátorját a Galaxy S10-esemnek. A következő időszakban a One UI 3.0-nak és az Android 11-nek a tökéletesítésére helyeződik a hangsúly!

Evezzünk más vizekre, hiszen a Galaxy Watch3 rajtját követően főverziószámot lépett a rajtuk futó Tizen operációs rendszer. Immáron elhagyták a 4.x-es számozást és 5.x-re váltottak. A változások sorában lehet emlegetni a javított üzemidő, bár Én már akkor boldog vagyok, ha 3 napot kipréselek a Bluetooth változatos Galaxy Watch-omból. Ezenkívül számtalan egészséget figyelő újítás került bele, mint pl.: a véroxygénszint vagy a fejlettebb futás figyelése. De, hogy mik is ezek mélyebben, arról a kép alatt olvashattok a hivatalos frissítési bejegyzésben.

Egyelőre a Németországban frissültek fel a BT-változatú Galaxy Watch Active 2-k, azok is már bő 1 hete. A magyar felhasználók jobb helyzetben a hónap végén, rosszabban pedig egy hónap múlva érhetik el. Külön megemlíteném, hogy a termék továbbra is vár az európai hatóságok engedélyére, hogy az EKG és a vérnyomásmérés funkció élesedni tudjon. Kis türelmet, ezek sajnos nem tőlük függenek, de a képesség attól még ott lapul a vázuk alatt. Amit aktiválják a lentebbi frissítést hazánkban, megírjuk külön cikkben.

A Galaxy Watch Active 2 egyik kreatívja.
Forrás: Samsung

Buildszám: R830XXU1CTH8 | R820XXU1CTH8
Tizen-verzió: Tizen 5.5.0.1
Kiadás dátuma: 2020-09-10

  • Fejlett futás-elemzés: a szükséges betekintés megadása ahhoz, hogy jobb futóvá váljon.
  • VO2max: Tájékoztatás a kardiorespiratorikus állóképességéről.
  • Esésészlelés: Az óra vészhelyzeti hívást tud indítani és üzeneteket tud küldeni a vészhelyzeti kontaktoknak nagyobb esés észlelése esetén.
  • Továbbfejlesztett értesítés: Amint az üzenetről értesítést kap, egy párbeszédablak jelenik meg, és megtekintheti a képeket is.
  • AR-emoji/Bitmoji: Küldjön AR emojikat és bitmojikat az óráról.
  • Felvétel: Támogatja a képernyőképek rögzítését görgetés közben, majd a rögzített képernyőképeket automatikusan átküldi a telefonra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.