Küszöbön a Galaxy F széria startja Indiában


Tegnap mérlegeltük az egyik ismerősömmel, hogy a Samsungnak ismételten népes a portfóliója. Ha összeszámláljátok, gyorsan kiderül, hogy jelenpillanatban 11-12 terméket tarthattok fejben – és ebben nincsenek a kifutó termékei, illetve az 5G-s variánsok beleszámolva –, amelyekkel a 60 és 750 ezer forint közötti tartományt nagyjából lefedik. Ez koránt sem a teljes, hiszen ott van az indiai régió, ahol a Galaxy M-család éli életét, ami azért Európába is be-becsorog, elég csak ellátogatni a németországi piacra, hol az akkumulátorbajnok – a Galaxy M51 – ott szerepel. Szép és jó mindez, azonban küszöbön egy újabb termékcsalád, ami megint csak Ázsia déli zónájába, Indiába érkezne Galaxy F-családként.

Ha felidézitek egyik korábbi cikkünket, akkor derenghet, hogy felbukkant a Samsung India oldalán egy érdekes készülék típuselnevezés, amit senki se tudott sehova tenni. Ez az ‘SM-F415F/DS’-re keresztelt volna, ami káoszt teremtett a tech éterben, ugyanis, ha az eddig logikát vesszük alapul, akkor egy újabb összehajtható termékre asszociálhatnánk! (Csak a tisztánlátás miatt, a miért: a Galaxy Fold, a Galaxy Z Flip és a Galaxy Z Fold 2 is ‘SM-Fxxx’ verziószámmal érkezett.) Sokan azt hittük, hogy a Galaxy Fold Lite bemutatása előtt állhatunk, hiszen nagyon sok pletyka merült fel egy olcsóbb kiadású megoldásról, azonban ilyesmiről szó sincs. A Samsung ismételten brandet épít!

A Galaxy F-szériához kapcsolódó póló.
Forrás: Twitter

A Galaxy F egy megfizethető árazást képviselő kameraközpontú termékcsaládnak tűnik – leírva feltételes módban mindezt, hiszen a hivatalos leleplezésre még várunk, bár egyes források szerint még szeptemberben megtörténhet, mert a rajtját októberre szeretnék élesíteni. Az első láncszeme, és mondhatni alappillére az elképzelésnek a Galaxy F41 lehet, amit tulajdonképpen az SM-F415F típusszámmal íródna be a dél-koreai gyártó mérföldkövet nyilvántartó „könyvecskéjébe”. Odakinn a #FullOn hashtaggel reklámozzák a közösségi oldalakon.

Az új széria feltűnésével valahol adja magát, hogy a Galaxy Fold 2 miért épült bele valójában a Galaxy Z-családba, s lett Galaxy Z Fold 2. Anno 2019 nyarán talán még nem ülepedhetett le, hogy 1 évvel később az igen érzékeny indiai piacot egy újabb termékcsaláddal látják el. Most viszont annyi információval rendelkezünk, hogy az ajtót kopogtatja a Galaxy F-széria.

Ąbhíşhék Ràvąl, egy ottani techguru tweet formájában erősítette meg, hogy szeptember 23-án mutathatják be a Galaxy F41-et, ami 30 ezer indiai rúpiába kerülhet, ami átszámolva nagyjából 125 ezer forintot takarna – ÁFA nélkül. Természetesen más tech oldalak arról számolnak be, hogy 200 és 300 dollár közti sávot szeretnék termékekkel feltölteni, mert az ottélők tényleg érzékenyek, hogy mit kapnak a pénzükért. Jelenpillanatban, az okostelefon használók túlnyomó része a közösségi hálózatot és a kamerát használja, így a célközönség adott!

A termékről biztosan lehet tudni, hogy tripla szlotos lesz, mint ahogy a Galaxy A-széria, azaz egyidejűleg lehet használni két SIM-kártyát, valamint egy bővítőkártyát. A dél-koreai mérnökök FHD+ kijelzővel vértezik fel, ahol Infinity-U előlapikamera kivágás figyelhető meg. Alulról kicsit vastagabb kávával kapjuk, ami a Galaxy A82018-ra emlékeztet, de talán ennél is egy kicsit meglepőbb tény az, hogy a hátlapon kap helyet az ujjlenyomat-olvasó. Utóbbi kettő 2020-ban már nem annyira jellemző vonás.

Kijelzőjénél Super AMOLED-et emlegetnek, míg töltésénél USB Type-C-t, melyen keresztük képes lesz a gyorstöltésre – már csak az a keresztkérdés, hogy a 15W-osra vagy a 25 W-osra?! Három színnel lehet számolni: a Black-kel, a Blue-val és a Green-nel – azaz megkísérlik befuttatni a zöldet a mid-range szegmensben is, ahogy a felsőkategóriánál a Galaxy Note20-nál tették. Az Exynos 9611 lapkakészlet hajthatja meg, mint ahogy a Galaxy M31s-t, a Galaxy M31-et vagy éppen a Galaxy XCover Pro-et. Mellé társítanak még 6GB-nyi gyorsítótárat, ami azért is kell, mert 3 kamerát helyeznek el a hátlapján, melyből a fő valószínűleg 64MP-es lesz.

A Samsung India oldalán egyelőre még szó sincs említés szinten a bejelentésének eventjéről, de amint lesz valami friss infók, megírjuk. Amúgy az okostelefon már megfordult a GeekBench oldalán, ahol az eddigi legjobb eredményével: egymagos tartományban: 348 pontot, míg többmagosban 1 339 pontot gyűjtött.

A tovább mögött még néhány tweet a termékcsaláddal kapcsolatban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.