Átformálja a Galaxy S20 FE a Samsung felső kategóriás portfólióját


Szeptember 23-án a Samsung világszinten bemutatta a legújabb felső kategóriás termékét, a Galaxy S20 FE-t (azaz a Fan Edition-t). Noha hivatalosan sehol se tesznek említést, azért tudni véljük, hogy az Apple ellen akarnak vele harcba indulni. (Ár/érték arányban korrektet kínálnak.) A főbb jellemvonásairól már olvashatjátok a cikket az oldalon, így nem merülnék el a húzó USP-jeiben. Helyette rátérnék egy fontos tényre, amiről sehol se tesznek említést: azáltal, hogy új termék kerül bevezetésre, több meglevőt kell kivezetniük, hogy házon belül ne teremtsenek konkurenciát. (Eleve népes a termékportfóliója, így nem árt, ha ritkítanak belőle.)

A Galaxy S20FE egyik kreatív fotója.
Forrás: Samsung

Szeptember elején írtam egy összefoglaló cikket arról, hogy mely készülékek kerülnek kivezetésre. Ha felidézítek, akkor derenghet a Galaxy S10-család belőle. Mindegyik tagja megkapta az End of Life státuszát, azaz könnyedén előfordulhat, hogy a november Black Friday idején már nem képezi a Samsung felső kategóriás portfóliójának a részét. Nyár elején számoltunk be a 128GB-tól eltérő tárhelyű modelleknek a száműzéséről, ami az kifuttattatásának első fázisát képviselte, míg most a második veszi kezdetét, ami egyben az utolsó.

Ezzel párhuzamosan viszont egy másik termék is kivezetésre kerül, ami fél éve van a világpiacon. A kisebbik Galaxy S20-ról volna szó, azaz az SM-G980F-ről (és az 5G-s modellről, ami Magyarországra nem érkezett). Azáltal, hogy majdnem hasonló árfekvésben mozognak az áraik – akkor, amikor éppen promócióban vannak – felesleges kettőt a felső kategória alsó szegmensében tartani. Ezáltal a kompaktabb mérettel rendelkező Galaxy S20-as kifuttattatása elkezdődik. Nyilván hosszabb lefolyást képvisel mindez, viszont egyre inkább körvonalazódik, hogy a dél-koreai vállalat a nagyobb kijelzők felé tendál.

Tehát búcsúztatnunk kell a 2020 harmadik negyedévétől: a Galaxy S10-et, a Galaxy S10+-ot, a Galaxy S10 Lite-ot és a Galaxy S20-at.

A Galaxy S20 FE előrendeléséről hamarosan külön cikkben számolunk be, most inkább csak arra szerettünk volna fókuszálni, hogy azáltal, hogy egy új termék bevezetésre kerül, egy viszonylag frissebb eltűnik – mint kb. a Galaxy S10e anno, bár annak hosszabb életciklusa volt. Tippre a következő hónapokban még azért lehet összefutni Galaxy S20-szal, mert nem egyik napról a másikra száműzik, de aki a közelebbi jövőben rajta gondolkodna, az ne nagyon halogassa a döntést, mert lehet hoppon marad!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.