Megkapta az eSIM támogatást a Galaxy Z Fold2 5G


Múlt péntek óta kapható a Galaxy Z Fold2 5G a világ számos országában, köztük Magyarországon is. Nem gondoltuk volna, hogy az elsők között debütál kicsiny országunkban, hiszen, ha visszaemlékeztek, akkor több hónapos csúszással látott csak napvilágot az elődje, akkor is olyan limitált formában, hogy nagyjából 1 hónap leforgása alatt az összes készlet – ami nagyjából 100 db-ot jelenthetett – értékesítésre került, melynek hatására hamar kifutott a portfólióból. A jelek szerint az utóddal teljesen más a felállás, ha tippelnem kellene, akkor nagyjából ugyanaz, mint a Galaxy Z Flip-pel, azaz a következő generáció érkezéséig biztosan nem tűnik el.

Azon vásárlói, akik beruháztak rá és még tetejében éltek is a két SIM kártyás üzemmód előnyeivel, premierje óta bosszankodnak, hiszen a szolgáltatás még nem volt aktív. Ergo, hiába tudták megrendelni az eSIM szolgáltatást a Telekomtól, nem tudták alkalmazni, mert a funkció inaktív módban volt.

Ha visszaemlékeztek, akkor a Galaxy Z Flip 5G-nél se volt ez másképp, ami szintén a premierje után másfél/két héttel kapta meg egy szoftverfrissítést követően a támogatást, hogy utána az eSIM modulja élessé váljon. Bosszankodni már nem kell, ugyanis a héten befutott mindez, amit bátran telepítsen az, akinek az élete igényli a dupla elérhetőséget. Mellette még egy afféle átfogó stabilitást tartalmaz az F916BXXU1BTIA buildszámra keresztelt frissítési csomag, ami 441MB-ot vesz le a felhasználó internet forgalmából, ha nem WiFi-n keresztül tölti le.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Z Fold2 5G egyik kreatívja a Galaxy Buds Live-val.
Fotó: Samsung

Buildszám: F916BXXU1BTIA
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-09-24
Biztonsági javítás szintje: 2020-09-01

Alább olvashatjátok az újdonságokat:

  • Támogatott a(z) eSIM
  • Átfogó stabilitási és funkcionális fejlesztések.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.