Bemutatkozott a Galaxy Fit2 aktivitásmérő


Mostanság nehéz kiigazodni a Samsung név választásán. Minap már kitértem arra, hogy a Galaxy Tab A7 2020-nál csavarral álltak a laikus érdeklődők elé, hiszen nem a kijelző átmérőjére fókuszálna az elnevezés, hanem arra, hogy a bikaerős Galaxy Tab S7-tel legyen közös elnevezésen (mármint, hogy a 2020-as év a hetesek éve!), és így tudjuk, hogy a középkategóriás kiadás őt jelentené, hiszen a Galaxy Tab A mindig is erről árulkodott. Most a Galaxy Fit-szériánál fedezhető fel érdekes húzás. Mármint csak akkor érdekes, ha régebb óta követitek nyomon a Samsung életét, mert ha visszaemlékeztek, akkor volt neki már ‘Fit 2 Pro’ okosórája, azonban azt ‘Samsung Gear’ előtaggal illettek, míg a jelenlegit ‘Samsung Galaxy’-val és ‘Pro’ nélkül.

Szeptember elején megszellőztettük, hogy a Galaxy Fit és a Galaxy Fit e kifutó státuszba került, amiből lehetett már arra következtetni, hogy új tag érkezik az aktivitásmérők portfóliójába. A dél-koreai vállalat inkább egyetlen termékre összpontosított, mert – ha minket kérdeztek! – talán feleslegesnek érezték kettő vagy annál többnek a jelenlétét. Jól döntöttek, hiszen egy mérsékelt, ám de többet tudó termékkel sokkal nagyobb vásárlókörre tehetnek szert. A Galaxy Fit2 nem okosóra akar lenni, inkább egy megfelelő társ a sportban, viszont azt hozza.

A Galaxy Fit2 aktivitásmérő egyik kreatívja.
Fotó: Samsung Magyarország

Az aktivitásmérők egyik talán legnagyobb húzó jellemzője az üzemidő. Legyen minél hosszabb és ne kelljen 3-5 naponta tölteni. A Samsung a Galaxy Fit2-nél tényleg ráment arra, hogy tökélyére fejlessze mindezt, ugyanis akár 21 napos akkumulátoridőre képes. Ez annyit jelentene, ha tipikus felhasználásban használnánk, akkor nagyjából 15 nappal lehet számolni. Nem tesznek említést arról, hogy a hétköznapban mit takarna a kéthetes működés, viszont valószínűleg mindent, mármint ugyanúgy monitoroztathatnánk: a lépésszámunkat, az alvásunkat és figyelnénk az értesítéseinket rajta. Tehát 0-24 órában rajtunk lenne, hogy a lehető legtöbb információt megtudjuk a napunkról.

A processzoráról nincs ismeretünk, ám beszédes a gyorsítótár és a belsőtárhely mérete, hiszen 2/32MB-ot emlegetünk (ugyanakkorát, mint a Galaxy Fit-nél), és a megabájt szócska nem elírás. A FreeRT OS-nek ennyi elengedő ahhoz, hogy minden fontos információt begyűjtsön és tovább adjon az okostelefonnak, melyet Bluetooth 5.1-es kapcsolaton keresztül végez. Ha tippelnem kellene, akkor ugyanazt a MCU Cortec M33F 96MHz + M0 16MHz duót használják, mint az előd!

Az automatizált edzésfelismerés továbbra is fókuszba maradt. Míg a Galaxy Fit e-nél: a sétát, a futást és a dinamikus edzést; addig a Galaxy Fit-nél ugyanezt, plusz: az elliptikus trénert, az evezőgépet és a biciklizést kezdi el mérni 10 perc elteltével. A Galaxy Fit2-nél kivették utóbbit, így csak előbbi 5-nek az felismerésére képes, de annyi baj legyen, hiszen manuálisan elindítható a felhasználó által. Hasonló cipőben az úszás mérése, amit bátran figyeltethetünk vele, mivel megkapta az 5ATM szabványt, így 50m-ig bírja a(z édes)vizet. Fontosabb applikációk közül emelhető ki: a kézmosás emlékeztető, amit szintén beleépítettek, mert most különösen nagy figyelmet kell szentelnünk rá.

A Galaxy Fit2 aktivitásmérő egy másik kreatívja.
Fotó: Samsung Magyarország
Galaxy Fit eGalaxy FitGalaxy Fit2
Méret:16 x 40.2 x 10.9 mm18.3 x 45.1 x 11.2 mm18.6 x 46.6 x 11.1 mm
Súly:15 g23 g21 g
Kijelző:0,74″ PMOLED0,95″ AMOLED1,1″ AMOLED
Kijelző felbontás:64×128 px120x240px126x294px
Képsűrűség:193 ppi282 ppiN/a
RAM:128KB2MB2MB
ROM:4MB32MB32MB
Akkumulátor:70mAh120mAh159mAh

A termék minimálisan nagyobb lett méretileg, azonban ügyeltek arra, hogy ez súlyban ne mutatkozzon. A Galaxy Fit-hez képest 2 grammot lecsaptak belőle úgy, hogy közben 120mAh-ról 159mAh-ra nőtt az akkumulátor kapacitása. A kijelzőjénél 1.1 inches AMOLED panel köszön vissza, ami 126×294 px-en mutatja az aktivitásmérő történéseit. Érzékelői között: a gyorsulásmérő, a giroszkóp és a pulzusszámmérő kap helyet.

Nincs nagy kijelzője, ettől még a fejlesztők ellátják a felhasználókat kellőmennyiségű számlappal, ugyanis több mint 70 darabot emlegetnek a hivatalos oldalán. Az alvásmérésnél maradt a Galaxy Fit-nél megismert 4 fázis. Szoftverébe beépítették az értesítések mutatását és a ne zavarj üzemmódot is.

A magyarországi áráról egyelőre nincs információnk, de valahova 20 és 30 ezer forint közé tehető. Színei viszont lelepleződtek! Érkezik feketében és skarlátvörösben – utóbbi szerintem bitangjól mutat.

Íme a fekete termék:

Íme a skarlátvörös termék:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.