One UI 2.5-re frissült fel a Galaxy Note10 Lite


Míg a magyar felhasználók egyik fele arra vár, hogy mikor teszi elérhetővé a Samsung Magyarország azt az ütemtervet, melyből kiderül, hogy, mely készülékek és mikor kapják meg a One UI 3.0 és az Android 11 kombinációját, addig a másik éppen a One UI 2.5-tel van hasonlóképpen. Utóbbiak biztosan nem részesülnek a listában, viszont azt már lehet tudni, hogy az elmúlt másfél év csúcskategóriás okostelefonjai biztosan osztoznak az előnyeiben, ugyanis szinte mindegyikre befutott az elmúlt 1 hónapban. Egyetlen egyről nincs értesülésünk, a Galaxy Fold-ről, de meglepődnénk, ha kimaradna a szórásból.

Szeptember 21-től a Galaxy Note10 Lite felhasználói örülhetnek, hiszen élessé vált a letöltés lehetősége az XEH régiókódos termékekre. Megint csak gyors átfutásról számolhatok be, ugyanis a német független szoftverhez képest egyetlen hét telt el – ami fele a Galaxy S10-nél tapasztaltnak. Ezáltal a komplett Galaxy Note10-család már rendelkezik a felület újdonságaival, melyek között: a vezeték nélküli DeX csatlakozás vagy a Wi-Fi hálózatok minősítése foglal helyet. (A teljes lista a kép alatt.)

Amellett, hogy az N770FXXU5CTH4 buildszámú frissítés a One UI 2.5-öt tartalmazná, még megtoldották az aktuális biztonsági javításokkal, hogy naprakész legyen a termék kibervédelem szempontból.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Note10 Lite egyik kreatívfotója.
Forrás: Samsung Magyarország

Buildszám: N770FXXU5CTH4
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-09-21
Biztonsági javítás szintje: 2020-09-01

Alább olvashatók az újdonságok:

 • Samsung DeX:
  • Vezeték nélküli DeX csatlakozás támogatása.
   Vezeték nélküli csatlakozás TV-készülékekhez Wi-Fi Direct segítségével (Miracast-tal kompatibilis).
  • Gyorspanel DeX: 2019 után forgalomba bocsátott Samsung okostelevíziók használata javasolt.
   Képernyőnagyítás és betűméret-opciók támogatása a testreszabáshoz eltérő kijelzőméreteknél.
 • Wi-Fi:
  • Ha a közeli wifi routerek alkalmasak a minőségi adatok mérésére, az információ megjelenítése Nagyon gyors, Gyors, Normál és Lassú lesz.
   Ezt a funkciót a „Hálózatminőség információinak kijelzése” beállításainál kapcsolhatja be.
  • Ha egy wifi routerhez jelszóval próbál hozzáférni, egy újonnan bevezetett funkció most lehetővé teszi a felhasználónak a wifi router jelszavának lekérését egy közelben lévő felhasználótól, aki mentve van a kapcsolati listáján és már csatlakozott az adott routerhez.
   A wifi jelszó beírási képernyőjén megjelenik a „Jelszó lekérése” gomb, ahol lekérheti a jelszót.
 • Always On Display: A Bitmoji matricák támogatottak az Always on kijelzőn. (Óra stílusa)
 • Samsung billentyűzet:
  • A billentyűzet keresési funkció egy újabb funkcióval bővült, mellyel a felhasználó a YouTube-on is kereshet.
  • Az osztott képernyő fekvő módban támogatott.
  • A Billentyűzet beállítási oldal „Beviteli nyelvek kezelése” képernyőjének keresési funkciója egy új frissítéssel bővült, mely segítségével könnyebb megtalálni a billentyűzet beviteli nyelveit, melyeket a felhasználó hozzá kíván adni, vagy törölni szeretne.
 • Fényképező: A Pro Video funkció feljavításra került.
 • Üzenetek:
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó felhívhat egy olyan személyt, aki el van mentve az előre beállított segélykérő üzenet kontaktjaként.
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó vészhelyzeti üzeneteket tud küldeni a földrajzi helyzetéről minden 30 percben 24 órán keresztül.
 • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.