A Samsung késleltetheti a Galaxy Z Flip 2 kiadását 2021 végére


A Samsung sikeresen elindította 2019-ben az összehajtható okostelefon szegmensét. Picivel több, mint 1 év leforgása alatt négy terméket is piacra dobott – hiszen a Galaxy Z Flip-et és a Galaxy Z Flip 5G-t hardveres különbségéből fakadóan bátran külön vehetünk. Ezzel egyidejűleg a dél-koreai vállalat azt is eldöntötte, hogy a folytatásban napvilágot látó következő hasonló tudással rendelkező kütyüje a Galaxy Z-termékcsaládot fogja erősíteni. A névválasztásban a ‘Z’ betű fontos szerepet tölt be, hiszen fiatalos vonalat testesít meg, amivel a fejlődést is szeretnék magukból “sugározni”.

Ha az elmúlt időszak tematikáját vesszük alapul – azaz betartják a hat hónapos bevezetési ütemtervet –, akkor jövő év februárjában kellene debütálnia a Galaxy Z Flip 2-nek, majd pedig a Galaxy Z Fold 3 valamikor ősszel. Ross Young, a DisplaySearch vezetője azonban másképp látja:

Ross azt állítja, hogy a Galaxy Z Flip 2 értékesítése csak 2021 harmadik negyedévében indulhat útjára, illetve megjegyezi ugyancsak azt is, hogy a Samsung nem tervezi bevezetni az alacsonyabb árazással rendelkező Galaxy Z Fold-családtagot. (Itt a korábban emlegetett Galaxy Fold Lite-ra gondol, aminek hírei elhaltak az elnúlt hónapokban.) Tehát szerinte, nagyjából 1 évig nem várható termékfrissítés a szegmensben a dél-koreaiak részéről – amit kicsit fura fejjel vennénk tudomásul, mert sok az olyan tény, ami ellenkeződjére adhat inkább okot. Ilyen például az, hogy jelenpillanatban: az összehajtható piac több mint 80%-át birtokolja a Samsung, amelyből az idő múlásával se szeretne sokat engedni, ehhez pedig az kell, hogy az érdeklődőkhöz még közelebb hozza a terméket, illetve elültesse azoknak a fejében a tényt, hogy bizony az innovációjuk egyenlő a jövő mobiltelefonjával.

Tény és való, hogy a Galaxy Z Fold2 várakozáson felül nyitott, hiszen sikerült a felhasználók és az érdeklődők összes sérelmét újragondolni, és kivitelezni az utódban, gondolok itt pl.: a másabb elven működő, sokkal pratikusabb zsanérszerkezetre; vagy az előlapi kijelző méretére. Nem is csoda, hogy Kínában meglehetősen gyorsan gazdára talált az első 10 percben jó néhány belöle.

Ross jóslatában tényleg csak ott látszódik a megkérdőjelezhetőség, hogy a Samsung a Galaxy Z Flip2-nél azért még tudna picit újítani (előlapi kijelző nagyobbá tételével!), de a Galaxy Világa stáb meglátása inkább az, hogy a Galaxy Z Fold 3 sokkal kérdőjelesebb – ha ragaszkodnánk a teóriához –, hiszen annyi minden újítás belepréseltek a jelenlegibe, ami a következőt mondatja: Hova tovább a fejlődés piacán? – Nyilván az S Pen képesség, a külső kijelző 120Hz-re történő Update-je vagy éppen a Flex UI felület továbbgondolása adja a papírforma szerinti fejlődési lehetőségeket, de a Fold tényleg olyan erős és exkluzív, hogy az árcsökkenés elkerülése miatt kellene csak a kötelező éves hardverupdate.

Egyelőre nincs okunk az aggodalomra, hogy csúsznak a Galaxy Z Flip 2 kiadása jövő év őszére. Nincs olyan konkrétum, ami miatt elgondolkodnánk a lehetőségen. A SamMobile oldalával egyet kell értenünk, hogy ez csak egy vad találgatás. Ross Young szavai olykor megkérdőjelezhetők, hiszen első híreszteléseiben azt jósolta, hogy a Galaxy Z Fold 2 már S Pen-nel érkezik, illetve teljesen más kameraszigettel, vagy éppen a Galaxy Note20-aknál az Ultra modell hiányozni fog.

Ténylegesen arra lehet számítani, hogy a következő évi első nagy Unpacked eseményén a Galaxy S21 bemutatkozásával mutathatják be a horizontálisan összecsukható második generációját a Galaxy Z-családnak. Addig még sok idő van, szóval kezeljük az itt olvasottakat pletyka szinten, mert szilárd alapok bizony nincsenek az úriember állításának.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.