Még több lehetőség a Galaxy Watch Active2 legújabb frissítésével


A Samsung legújabb, Galaxy Watch Active2 szériára kiadott szoftverfrissítése a vállalat idén bejelentett csúcskészülékein elérhető egészségügyi, kommunikációs és hálózati funkcióit hozza el[1]. A Watch Active2 új lehetőségeivel az edzések hatékonyságának növelése mellett a mindennapi kapcsolattartás is gördülékenyebb lehet.

Magasabb szintű sportteljesítmény


Még tökéletesebb futáselemzés!
Forrás: Samsung

A Futáselemzés[2] funkcióval a felhasználók javíthatnak az idejükön, fejleszthetik a technikájukat és a sérülésveszélyt is csökkenthetik. A Galaxy Watch Active2 frissítése után különálló elemzések készíthetők több tényezőre lebontva, olyan egyedi mérőszámokkal, mint például az aszimmetria, a ritmus, a merevség, a vertikális kilengés, a talajérintések száma és a levegőben töltött idő, amelyek alapján hatékonyabbá tehető a mozgás.   

Az újonnan érkező lehetőségek között megtalálhatók a VO2 max, az edzés közbeni maximális oxigénfelvételi szintre vonatkozó adatok. Ez a mérőszám széles körben használható a sportolók fittségének és lehetséges teljesítményének meghatározására, és alkalmas az egyéni fejlődés követésére is, így segítheti az állóképesség növelését.

Egymástól távol is biztonságban

Az esésérzékelés szemléltető kreatív.
Forrás: Samsung

Az új Esésérzékelés funkció[3] segítségével a felhasználóknak akár távol élő szeretteikről is gondoskodhatnak. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a felhasználó eleshet vagy elesett, automatikusan SOS üzenet küldésére ad lehetőséget, akár négy, előre meghatározott kontaktnak, így a segítség karnyújtásnyi közelségbe kerülhet.

Kényelmesebb kommunikáció, csuklóból

Chatelj egyszerűbben.
Forrás: Samsung

Az okosórán kapott értesítés esetén nincs szükség a telefon bekapcsolására, hiszen a Galaxy Watch Active2 a frissítéssel támogatja a hangulatjelek és fényképek megjelenítését is, így azok azonnal megtekinthetők. A Gyors válasz funkcióval az eszköz válaszjavaslatot tesz[4] mind az üzenetek, mind pedig a fotók esetében, a fejlett képfelismerő technológiának köszönhetően, így a felhasználók akkor is teljes válaszokat küldhetnek, ha éppen sietnek valahová.

Amikor üzenet érkezik, az okosóra automatikusan megjeleníti a csevegési előzményeket, így azonnal folytatható a beszélgetés[5]. Nincs szükség az eszközök közötti állandó váltásra, hiszen több fontos funkció is használható közvetlenül a csuklóról.

A legújabb frissítéssel a legnépszerűbb, szórakoztató válaszlehetőségek is elérhetővé válnak. Mostantól mind az AR Emoji matricák[6], mind pedig a Bitmoji matricák[7] közvetlenül az óráról is elküldhetők, így a felhasználók még kifejezőbb üzeneteket alkalmazhatnak, akár útközben, a telefonjuk nélkül is.

Könnyedén vezérelhető mobilélmény

Egyszerűbb zenelejátszás.
Forrás: Samsung

A Galaxy Watch Active2 segítségével a felhasználók könnyen irányíthatják a mobilos élményeket, és lejátszhatják a kedvenc zenéiket a telefonjukról. Ezzel a frissítéssel a zenehallgatás zökkenőmentes lesz, akár az okostelefont, a Galaxy Buds készüléket vagy az okosórát használják.

A Galaxy Watch Active2 mostantól támogatja a görgetésrögzítési funkciót, így amikor képernyőkép készül az okosórával, a rendszer automatikusan elküldi azt a csatlakoztatott okostelefonra. Ezáltal rögzíthetők az üzenetváltások, az edzésekkel kapcsolatos információk és még sok más adat, amelyek így gyorsan menthetők későbbi használatra.


[1] Az elérhetőség országtól és szolgáltatótól függően változhat. A frissítés a Galaxy Watch Active2 Bluetooth verziós készülékeken érhető el 2020. szeptember 28-tól, és október végén érkezik az LTE verziókra is. A telepítéshez a Galaxy Wearable alkalmazás és a Galaxy Watch Active2 plugin legfrissebb verziója szükséges.

[2] A Samsung Health alkalmazásban az edzés menüpontban a futás kiválasztásakor a Galaxy Watch Active2 automatikusan elvégzi az elemzést és a VO2 max mérést futás közben. A VO2 max mérés csak kültéri futás esetén érhető el.

[3] Aktiváláshoz a Galaxy Wearable alkalmazás SOS menüpontjában az Esésérzékelés bekapcsolása lehetőség kiválasztása, és SOS kontakt hozzáadása szükséges. Az Esésérzékelő az eséseket dinamikus mozgás közben ismeri fel, nem pedig nyugalmi helyzetben. A veszélyhelyzet esetén értesítendő kontakt eléréséhez hálózati kapcsolat szükséges. A GPS pontosságát befolyásolhatják az olyan, jelek küldését és fogadását befolyásoló tényezők, mint például az épületek.

[4] Támogatott alkalmazások: Messages, WhatsApp, Telegram, KakaoTalk; A funkció 9 nyelven érhető el, köztük az angol, francia, német, olasz, koreai, lengyel, orosz, spanyol és ukrán nyelveken.

[5] Támogatott alkalmazások: Messages, Google Hangouts, KakaoTalk, Telegram és WhatsApp.

[6] Kompatibilis a One UI 2.5 vagy annál újabb felülettel és AR Emoji kamerákkal rendelkező Samsung Galaxy okostelefonokkal. A funkció legfeljebb 45 matricát támogat (három avatarig, avataronként 15).

[7] Kompatibilis a Bitmoji alkalmazással rendelkező Samsung Galaxy okostelefonokkal, legfeljebb 30 matricáig.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.