Nem csak a LTE változat frissült fel a Galaxy S20 FE-ből az XEH régióban!


Mint azt már tegnap átvettük, a Galaxy S20 FE magyarországi életciklusa kezdetét vette. Ilyen sok színvariánssal még sosem adott ki készüléket a start napján a Samsung Magyarország. Valahol érhető, miért nem hozták a nagyobb tárhelyű, illetve az 5G képes modellt. Aki viszont mindenképpen utóbbira vágyna, annak ajánlanék egy németországi kiruccanást, ugyanis „Európa szívében” lesz lehetősége a megvásárlásra. A Samsung Németország weboldalára felmenve látható, hogy a 6/128GB-os az LTE változatért 633 eurót, míg az 5G-sért 730 eurót kér a forgalmazó. Egy másik érdekesség, hogy a 8/256GB-osért 701 eurót.

Igaz nincs jelentősége, de azért megemlíteném, hogy az előrendelők kiszolgálása már 2020. szeptember 30-án megkezdődött Magyarországon. Noha sehol se írták, azért akadtak üzletek, ahol idő előtt kiadták a készülékeket, és nem várták meg az október 2-át. Nincs ezzel amúgy probléma, mert ez is egyfajta kedveskedés azok felé, akik megelőlegezték a készülékvásárlását.

Szeptember 30-án a Samsung Magyarország élesített egy szoftverfrissítést a Galaxy S20 FE-re, melyben javítottak néhány hibán, illetve stabilabbá tették az Android 10-es operációs rendszer alatta. Az XEH régión belül nem csak az SM-G780F-es modell kapott javítócsomagot, hanem az SM-G781B is, ami nem került be a kínálatba, azaz az 5G képes változata 6/128GB-os kivitelben. Érdekes tény, hiszen a jelenlegi álláspontja a hazai képviseletnek, hogy nem érkezik, de szerintünk később behozhatják, hiszen a Samsung Global-nak célja: a lehető legnagyobb 5G-s piaci részt birtokolja 2020-ban, valamint a jövőben is.

Az ‘SM-G781B’ belistázása a Samsung Magyarországon oldalán.
Fotó: Galaxy Világa | Forrás: Samsung

A sokadik megkérdőjelezhető tény, hogy ugyanúgy jelen van a belistázott termékek között az SM-G781B/DS, mint a szimpla, csak éppen 4 színopcióval:

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy S20 Fan Edition egyik kreatívja.
Fotó: Samsung

Buildszám: G780FXXU1ATIL | G781BXXU1ATIG
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-09-30 | 2020-09-29
Biztonsági javítás szintje: 2020-09-01


Alább olvashatók az újdonságok:

  • Az eszköz stabilitásának növelése és hibajavítások.
  • Új és/vagy bővített funkciók.
  • A teljesítmény további növelése.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.