One UI 2.5-re frissült fel a Telekomos Galaxy Note10+ 5G


Érdekes jelenségnek lehettek a magyarországi Galaxy Note10+ 5G felhasználói szemtanúi. A terméket először a Vodafone vezette be hazánkba, aztán később csatlakozott mellé a Telekom. A Telenor kimaradt a mókából, hiszen eleve alig hallani részükről 5G-s fejlesztésekről, még ha ez másképp is van. A lényeg viszont, hogy miután számos XEH-s felsőkategóriás okostelefonjuk, illetve tabletjük megkapta a One UI 2.5-ös frissítést, jöhetnek azok a termékek, amik csak szolgáltatóknál vannak jelen. Ilyen a fentebb emlegetett tavalyi tollas csúcsmodellnek az 5G-s variánsa, ami eléggé későn került a kínálatba, de attól még az SM-N976B köztünk van.

Nos, a Telekom felhasználói őrülhetnek, mivel szeptember utolsó napjain megkapták a várva várt frissítést, ami tartalmazott olyan újdonságokat, amiket az alapmodell nem, de erre ki fogok térni. Szóval a TMH végű készülékekre már élesedett az N976BXXU6DTH7 buildszámú frissítési csomag, azonban a Vodafone hálózatából vásárlót felhasználóknál továbbra sincs jelen. Ők ugye a VDH-s CSC kódú besorolásba tartoznak, ahol a mai napig nem történt meg az update. Ilyenkor érezhetik egy picit becsapva azon a tulajdonosok, akik titkon abban bíztak, hogy a függetlennek eladott telefonjuk valójában nem is annyira az.

Biztosan megkapják az idő múlásával a Vodafone-os felhasználók, viszont az csak októberben történhet meg.

Mint említettem, azért akadnak olyan újdonságok, amikre a frissítési leírásában felhívják a figyelmünket, mint pl.: a Samsung Feljegyzés, ami valójában a Samsung Notes applikáción belüli különféle extra funkciók. A PDF fájlok importálása mellett lesz lehetőség PPT-re is, bár azt annyira nem tartották fontosnak leírni. A csomag még a szeptemberi biztonsági javítással rendelkezik, de ez érthető.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy Note10+ egyik kreatívja.
Fotó: Samsung

Buildszám: N976BXXU6DTH7
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-09-28
Biztonsági javítás szintje: 2020-09-01


Alább olvashatók az újdonságok:

 • Samsung DeX:
  • Vezeték nélküli DeX csatlakozás támogatása.
   Vezeték nélküli csatlakozás TV-készülékekhez Wi-Fi Direct segítségével (Miracast-tal kompatibilis).
  • Gyorspanel DeX: 2019 után forgalomba bocsátott Samsung okostelevíziók használata javasolt.
   Képernyőnagyítás és betűméret-opciók támogatása a testreszabáshoz eltérő kijelzőméreteknél.
 • Wi-Fi:
  • Ha a közeli wifi routerek alkalmasak a minőségi adatok mérésére, az információ megjelenítése Nagyon gyors, Gyors, Normál és Lassú lesz.
   Ezt a funkciót a „Hálózatminőség információinak kijelzése” beállításainál kapcsolhatja be.
  • Ha egy wifi routerhez jelszóval próbál hozzáférni, egy újonnan bevezetett funkció most lehetővé teszi a felhasználónak a wifi router jelszavának lekérését egy közelben lévő felhasználótól, aki mentve van a kapcsolati listáján és már csatlakozott az adott routerhez.
   A wifi jelszó beírási képernyőjén megjelenik a „Jelszó lekérése” gomb, ahol lekérheti a jelszót.
 • Always On Display: A Bitmoji matricák támogatottak az Always on kijelzőn. (Óra stílusa)
 • Samsung billentyűzet:
  • A billentyűzet keresési funkció egy újabb funkcióval bővült, mellyel a felhasználó a YouTube-on is kereshet.
  • Az osztott képernyő fekvő módban támogatott.
  • A Billentyűzet beállítási oldal „Beviteli nyelvek kezelése” képernyőjének keresési funkciója egy új frissítéssel bővült, mely segítségével könnyebb megtalálni a billentyűzet beviteli nyelveit, melyeket a felhasználó hozzá kíván adni, vagy törölni szeretne.
 • Fényképező: A Pro Video funkció feljavításra került.
 • Üzenetek:
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó felhívhat egy olyan személyt, aki el van mentve az előre beállított segélykérő üzenet kontaktjaként.
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó vészhelyzeti üzeneteket tud küldeni a földrajzi helyzetéről minden 30 percben 24 órán keresztül.
 • Samsung Feljegyzés:
  • PDF fájlok importálása támogatva.
  • Lehetőség van kézírás hozzáadására a szöveg fölé.
  • Támogatott a szétválasztás oldalak szerint és a keresés oldalszám szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.