Megérkezett a publikus bétaverziója a One UI 3.0 és az Android 11 kombójának


Ismételten október hónapját választotta a Samsung a publik béta tesztidőszak rajtjának. Nem véletlenül, hiszen szeptemberben vette kezdetét az új Android operációs rendszernek, az Android 11-nek a frissítése a Google készülékein. Ezeket referencia modelleknek is szoktuk hívni. Mielőtt ez megérkezne a dél-koreai vállalat termékeire, a szoftverfejlesztői továbbgondolják azt, amit a keresőóriás eléjük rakott, hogy még inkább növeljék újdonságaikkal a felhasználói élményt. A hivatalos megjelenést sornyi bétateszt fogja kísérni, nehogy valami nagyobb hiba felett menjenek el.

A One UI 3.0 munkálatait nagyjából 2 hónapja vette kezdetét. A főszoftverek váltásával a Samsung a felületnél is alkalmazza a verziószám ugrást, azaz a One UI 2.5 (ami a jelenlegi felfrissebb) után a 3.0 lesz a következő a sorrendbe. Az szintén körvonalazódni látszik, hogy az év utolsó felében futhat be azon felsőkategóriás termékeikre, melyekre a tesztidőszak kezdetét vette. A jelenlegi felállás szerint a listán: a Galaxy S20, a Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra triója szerepel. Tegnap óta a kiváltságos dél-koreai felhasználók már telepíthették a szoftverfrissítést, de a következő napokban más országok is becsatlakoznak melléjük.

Talán számunkra a németek lesznek a legfontosabb tesztláncszemei a béta projektnek, hiszen a DBT-s CSC kód áll hozzánk a legközelebb felépítésben és átírásban. Mellettük lehet számolni: az amerikaiakkal, a britekkel, a lengyelekkel és a kínaiakkal. Magyarország nincs a felsorolt becsatlakozók között, illetve nem is várható, így a hazai kíváncsiskodóknak meg kell várnia a végleges változat kiadását, vagy segédszoftvert (Odin-t) kell bevonniuk a telepítés során.

A Galaxy S20 FE egyelőre nem képezi a tesztbe fogott termékeit, de nincs kizárva, hogy a közel jövőben változtatnak rajta, mégis csak ugyanaz a lapkakészlet épült belé, mint a nagyobb családtagjaiba. A Galaxy S20-ak mellett a Galaxy Note20 és Galaxy Note20 Ultra párosa is zöld utat kapott a becsatlakozásra. A jelenlegi pletykák szerint ez a két termékcsalád kaphatja meg az év végéig a végleges Android 11-et, illetve a hozzátársuló One UI 3.0-át. Őket követhetik a Galaxy Z-családtagok, majd a Galaxy A90 5G és a Galaxy A51. Zárásképpen a Galaxy M- és a Galaxy F-szériatagjai.

A neten azért terjengenek rossz hírek is, amelyek a Galaxy S9 és a Galaxy Note9 felhasználói felé irányulnak, ugyanis ők már nem részesülnek a fő szoftverfrissítésből, mivel elérték ciklusuk végét, így már csak kisebb javításokat és biztonsági csomagokat adnak ki rájuk.

Amint kezdetét veszi a németeknél a bétaidőszak, megírjuk, és a Galaxy Világa stábja is becsatlakozik úgy, mint tavaly.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.