A legutóbbi frissítéssel One UI 2.5 újdonságokkal ruházták fel a Galaxy A71-et


A One UI 2.5-ös felület a Galaxy Note20-szal mutatkozott be az augusztusi Unpacked eseményen keretei között, melynek már két hónapja. Azóta a dél-koreai vállalat szoftverfejlesztői elhoztát legtöbb csúcskategóriás modelljeire, mint pl.: a Galaxy S20-családra, a Galaxy Z Fold2-re vagy éppen a Galaxy S10-szériára. Máig nem esett arról szó, hogy a Galaxy A-termékcsaládra kiterjesztenék azon funkcióit, amikkel kompatibilisak lehetnek. Ezért is érhette meglepetésként a tegnap kiadott firmware frissítés a Galaxy A71 felhasználóit, ami nyomokban tartalmazza az újdonságait.

A frissítési csomag az A715FXXU3ATI8 buildnéven került bejegyzésre, ami 1GB-nyi szabad tárhely igényt kér letöltése előtt. Nyilván a DeX-üzemmódhoz kapcsolódó újítások, valamint a kameránál a ProVideo nincs jelen a képességei között, viszont magán a Fotó applikáción javítottak, stabilabbá tették a felhasználását. Ezenkívül az Always on Display funkció kibővül, mely immáron támogatja a Bitmoji matricákat, amiket előtte nem érhettünk el. A Samsung Billentyűzethez és az Üzenet apphoz is hozzányúltak, de a részletek lentebb olvashatók.

Nem csak egy átfogó felület frissítésen esett át a termék, hanem biztonsági javítási szint részről a legaktuálisabbal ruházták fel. Kíváncsian várjuk, hogy a Galaxy A51 is erősíteni fogja-e a listájukat, hiszen nincs sok eltérés a nagyobb testvérhez képest.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy A71 elérhető színváltozatai.
Fotó: Samsung Magyarország

Buildszám: A715FXXU3ATI8
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-10-12
Biztonsági javítás szintje: 2020-10-01


Alább olvashatók az újdonságok:

 • Wi-Fi:
  • Ha a közeli wifi routerek alkalmasak a minőségi adatok mérésére, az információ megjelenítése Nagyon gyors, Gyors, Normál és Lassú lesz.
   Ezt a funkciót a „Hálózatminőség információinak kijelzése” beállításainál kapcsolhatja be.
  • Ha egy wifi routerhez jelszóval próbál hozzáférni, egy újonnan bevezetett funkció most lehetővé teszi a felhasználónak a wifi router jelszavának lekérését egy közelben lévő felhasználótól, aki mentve van a kapcsolati listáján és már csatlakozott az adott routerhez.
   A wifi jelszó beírási képernyőjén megjelenik a „Jelszó lekérése” gomb, ahol lekérheti a jelszót.
 • Always On Display: A Bitmoji matricák támogatottak az Always on kijelzőn. (Óra stílusa)
 • Samsung billentyűzet:
  • A billentyűzet keresési funkció egy újabb funkcióval bővült, mellyel a felhasználó a YouTube-on is kereshet.
  • Az osztott képernyő fekvő módban támogatott.
  • A Billentyűzet beállítási oldal „Beviteli nyelvek kezelése” képernyőjének keresési funkciója egy új frissítéssel bővült, mely segítségével könnyebb megtalálni a billentyűzet beviteli nyelveit, melyeket a felhasználó hozzá kíván adni, vagy törölni szeretne.
 • Fényképező: A fényképező minősége és stabilitása javult.
 • Üzenetek:
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó felhívhat egy olyan személyt, aki el van mentve az előre beállított segélykérő üzenet kontaktjaként.
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó vészhelyzeti üzeneteket tud küldeni a földrajzi helyzetéről minden 30 percben 24 órán keresztül.
 • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.