A Samsung bemutatta az új szériás PRO Plus és EVO Plus memóriakártyáit


A Samsung odafigyel az ökoszisztémájára. Célja az, hogy a felhasználók minél több általuk gyártott terméket használjanak, amiből mindenki profitálhat, hiszen kompatibilitást és egyszerűséget kapnak a vásárlóik, míg a brand kiépítheti a maga sikerét és növelheti a profitját. A kiegészítők szegmense is ugyanolyan fontos számukra, mint az összes többi, így 2020-ban előálltak a legújabb memóriakártya családjukkal, ha már bővíthető majdnem az összes portfóliójukban lévő okostelefonjuk és tabletjük. A line-up-jukban az EVO Plus és a PRO Plus foglal helyet. Mindegyiknek megvan a maga előnye, de mielőtt rátérnénk a főbb jellemvonásaikra, kitérőt tennénk.

Évek óta, szerte a világon a vásárlóink bíznak abban, hogy a Samsung kiemelkedő gyorsaságú memóriákat szállít, különféle tárkapacitásokban, amelyek megfelelnek az egyedi igényeiknek. A Samsung a PRO Plus és az EVO Plus SD kártyákkal túllépte arra törekszik, hogy további védelmi rétegekkel biztosítsa az intenzív felhasználhatóságot, akár extrém körülmények között is”

mondta Dr. Mike Mand, a Samsung Electronics memóriákért felelős alelnök.
Az új termékcsalád teljes valójában.
Fotó: Samsung

Dr. Mike Mand kihangsúlyozta, hogy számukra kiemelten fontos a megbízhatóság. Mindent meg is tettek annak érdekében, hogy még inkább ellenállóbbá tegyék a tárhelybővítésért felelős chipjeiket. A listájukon ott szerepel: az vízállóság, a hőmérsékletállóság, a röntgensugarak elleni ellenállóság, a mágnesállóság, az ütésállóság, a cseppállóság és a kopásállóság. Nyilván lesznek olyan történések, amikor ez a fajta ellenállósági lista megbukik, de azokat már az szélsőséges esetek közé sorolhatjuk. Megtartották a 10 éves korlátozott jótállását is, ami már alapvetően jellemző volt az összes termékükre.

Kapacitásuknál elhagyták: a 8GB-ot és a 16GB-ot. 32GB-ról startol mind a kettő, amit a 64GB-os, a 128GB-os és a 256GB-os követ. Fura mód 512GB-osról és 1TB-osról nem tesznek említést a sajtóanyagban, így úgy véljük, ezek egyelőre nem képezik a line-upjuk részét. Nem változtattak a sebességbéli osztályzaton, ugyanis mindegyik Class 10-es besorolású U3-at kapott. Sebesség szempontjából azért lesz a két termékcsalád között különbség. Az EVO Plus-kártyái akár 100MB/s-os írási és olvasási sebességre képesek. Ezzel szemben a PRO Plus-nál csak a szekvenciális olvasási sebessége éri el ugyanezt az értéket (100MB/s), míg az írási a 32-64GB-osnál 60MB/s-re, a 128-256GB-osnál 90MB/s-re maximalizálódik.

Fotó: Samsung

Interfésze: UHS-I-es, aminél megemlítik, hogy ugyanúgy kompatibilis a HS interfésszel. Révén, hogy pillekönnyű termékekről van szó, így, ha véletlenül 5 méterről ejtenénk le, akkor sem kell tartanunk, mert túléli.

Okostelefonba, tabletbe, GPS-be, számítógépbe, laptopba, videókamerába, fényképezőgépbe, drónba és még lehetne sorolni, mennyi kütyübe lehet belehelyezni a termékcsaládját, ami felfrissült, nem is akárhogyan. Azt azért bánom, hogy szó sem esett az 1TB-os variánsról, ha már képes bármelyik flagship kütyüje fogadni.

Zárásképpen, mutatnám az áraikat:

 • Samsung PRO Plus-kártyáik ára:
  • 32GB-os: 9,99 dollár
  • 64GB-os: 16,99 dollár
  • 128GB-os: 25,99 dollár
  • 256GB-os: 49,99 dollár
 • Samsung EVO Plus-kártyáik ára:
  • 32GB-os: 6,99 dollár
  • 64GB-os: 12,99 dollár
  • 128GB-os: 19,99 dollár
  • 256GB-os: 39,99 dollár

A forgalmazásuk 2020. október 19-én veszi kezdetét, addig előrendelési időszakot írtak ki rájuk, amit kicsit abszurdnak érzek…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.