Sorra futnak be a Galaxy S21-es pletykák


Szeretném külön kihangsúlyozni, hogy a következő pletykák alapjául Anthony twitter oldala szolgál, így nem szeretnénk minden egyes tweet-jét feltűntetni leírásban, hanem, akit érdekelnének forrás szinten, azok bátran látogassanak el a profiljára, és kövessék be. Tényleg csak teóriákról, lehetségesnek bizonyuló értesülésekről lesz csokorba foglalva a cikk, amiben a Galaxy S21 mellett azért érinteni fogunk más készülékeket is, de kétségtelenül előbbire helyeződik a nagyobb fókusz, szóval ne vegyétek készpénznek az olvasottakat.

Az úriember úgy véli tudni, hogy a Galaxy A52-ből sem érkezik LTE változat, hanem a Galaxy A42 5G mintájára folytatódik a termékportfóliója az 5G-s variánssal, ami 499 dolláron nyithat legjobb esetben. A mintát lekövetve nagy valószínűséggel, hogy a Galaxy A72 5G-nek a bejelentésére várunk, mellyel a középkategóriás line-upja összeállhat a Samsung Globalnak. Neki 599 dolláros startárat jósolnak, mely után egy nagyjából 200 dolláros ugrás (799 dollárra) következhet, amit a Galaxy S20 5G kínálatban tartásával. A Galaxy S21 5G 899 dollárral kerülhet bevezetésre.

A középkategóriára visszakanyarodva, a Samsung a 2020-as évben kiemelt figyelmet fordított a középkategóriás szegmensének megerősítésére. Ez alatt nem csak a Galaxy A-szériát, hanem a Galaxy M-szériát is lehet érteni, ami számos országba került bevezetésre bizonyos tagjaival; illetve a nem régiben elstartolt Galaxy F-szériával is az a terve, hogy a „megfizethető” árkategóriában kínáljon több választ az érdeklődőknek, akik nagyobb valószínűséggel teszik le a voksukat a brand mellett. Az előzetes mérések őket igazolják, mert több országban sikerült növelnie a piaci részesedését, ami pozitívum. A mid-rage szegmens mellett az hajtogathatóban is remekül, sőt kimagaslóan áll, amit nyilván meg akar tartani minél tovább – ezért is érkezett tavaly három modell is, amiből kettő különálló.

Új szenzorok épülnek a Galaxy S21 váza alá, ami fejlettebbek lesznek.

Visszakanyarodva a Galaxy S21-családra… Évről évre leporolásra kerül az a hír, miszerint nincs kizárva, hogy összeolvad a Galaxy S- és a Galaxy Note-termékcsalád. Most sincs másképp, ugyanis ellepte az elképzelés az internetet annyi különbséggel, hogy immáron nem összeolvadásról, hanem összesített premierről beszélnek. Ez annyit jelentene, hogy tavasszal mindkettőnek a piacra dobása megtörténne, hiszen alig van kettőjük között hardveres különbség, míg ősszel a hajtogatható portfóliójuk frissülne fel. Az elképzelés tovább gondolásáról Anthony úgy véli, hogy nincs kizárva csúsztatott piacra dobás előbbi kettőnél, hiszen januárban akár már megkezdődhetne a Galaxy S21-ek behozása, míg márciusban a Galaxy Note21-eké. Kíváncsian várjuk, ez mennyire lesz igaz, és helytálló.

Kamera tekintetében egyedi lehet a Galaxy S21 az elődjeihez képest, hiszen az első okostelefonja lehet a Samsungnak, ami támogatja a teljesértékű 8K@30fps-sel történő videórögzítés mellett a 4K@120fps-t. Mellette pedig felvérteznék szinte az összes fontosabb kameraszenzorját optikai képstabilizátorral, ami hangzatos, de nagyon kicsi rációt érzek benne.

Ne, várható flat kijelző a Galaxy S21-nél, illetve a QHD+ felbontás elhagyása sem történik meg 4K-ra vagy 4K+-ra. Teljes mértékben megértjük a húzást. Mellesleg a kameraszenzorok területén sem épül bele 150MP-t megközelítő modul, majd talán 2 év múlva.

Ha már esett szó árakról, akkor azt tartják valószínűbbnek a külföldi pletykagyártók, hogy a Galaxy S20-család a Galaxy S21-et egészítheti ki, mint ahogy mostanság teszik. Az elképzelést lekövetve: a Galaxy S20 5G 799 dollárral, a Galaxy S21 5G 899 dollárral, a Galaxy S20+ 5G 949 dollárral, a Galaxy S21+ 5G és a Galaxy S20 Ultra 5G 1.099 dollárral, míg a Galaxy S21 Ultra 5G 1.299 dollárral képezheti a portfólió részét jövő tavasztól.

Zárószó gyanánt, kitérést tennék a Samsung 2021-ben érkező Galaxy Book-termékcsaládjára, ugyanis nagy év előtt áll – legalábbis ezt jósolják neki. A dél-koreai brand nagy összegeket költ a fejlesztéseire, legfőképpen a Galaxy Book S utódjára, melynek célja az lesz, hogy felvegye a versenyt az ARM laptopokkal.

(A forrás tweetek többsége a második oldalon tekinthető meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.