Csendben élesítették a One UI 2.5-öt a Galaxy Note9-nél


A SamMobile oldala adta hírül azt a nagyszerű tényt, miszerint a Galaxy Note9 felhasználói őrülhetnek, mert egy olyan frissítést kaptak október folyamán, amire talán cseppet sem számítottak. Minden jel arra ad mutat, hogy One UI 2.5-re frissült fel az alapvetően One UI 2.1-es felület, melyről van egy képernyőfotó is – csak hogy biztosan nem elírás vagy spekuláció, amivel szemben állunk.

Az eset pikantériáját a frissítési naplónak bejegyezése adja, hiszen csak „átfogó stabilitási és funkcionális fejlesztésekről” számolnak be, ami bármit takarhat. Míg az előzőekben, amikor felületváltás történt, egy részletes listát tárt a felhasználók elé a gyártó, addig most csak hétköznapi fogalmazást használt, ami igazából bármit jelenthet. Nincs baj ezzel, legalábbis akkor, ha az embernek minden mindegy, viszont akik nyitottak az újdonságokra, azoknak semmitmondó. Az N960FXXU6FTJ3 buildszámú csomag a németeknél már elérhető, egyelőre a magyarországi felhasználóknak még várniuk kell, ami általánosságban másfél hét szokott lenni.

Amellett, hogy megkapják a felhasználói a legfrissebb biztonsági résfoltozgatást, ott lesz az új képességek tárházában: a vezeték nélküli DeX mód, az Okosfelvételen belüli másodperc választási lehetőség, vagy éppen a Pro Video módban a választható felbontás kezelés. Természetesen a Samsung billentyűzetnél is találunk változást, mivel továbbfejlesztették, mint pl.: immáron lehet fektetett módban osztott billentyűzetünk. SOS üzenet küldés se maradt ki, így lehetősége lesz a bajba jutott használójának 24 órán át félóránként üzenetet küldeni.

Tényleg fontos frissítés érkezett, hiszen a Galaxy Note9 nem tartozik bele a három főszoftver támogatottságba, így ez volt számára az utolsó fontosabb frissítés. A folytatásban már csak biztonsági javításokat fog kapni – legalábbis, ha a Samsung Global nem dönt másképp útközben.

A Galaxy Note9 egykori kreatívja.
Fotó: Samsung

Buildszám: N960FXXU6FTJ3
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-10-16
Biztonsági javítás szintje: 2020-10-01


Alább olvashatók az újdonságok:

  • Átfogó stabilitási és funkcionális fejlesztések.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.