Novemberben érkezhet a Galaxy A42 5G Magyarországra?


Nagyjából 4 hónappal ezelőtt csendültek fel az első komolyabb hírek a Galaxy A42 5G-ről, ami a legolcsóbb 5G képes telefonja lesz a Samsung jelenlegi portfóliójának. Míg a vásárlóközönség úgy gondolta, hogy a 2021-es Galaxy A-széria az év utolsó hónapjában kerül leleplezésre, addig csavartak annyit a kiszámíthatóságon, hogy több régióban már október végén/november elején zöld utat kap az értékesítése, hogy a piaci részesedését tartani tudja világszerte a szegmensnek. Infógrafikát már mutattunk a jelenlegi 5G-s kínalatukról, amelyben 19 termék foglal helyet.

Magyarország szintén azon régiók között szerepelhet, ahova még 2020 utolsó negyedévében befuthat a Galaxy A42 5G. Bizonyítékunk is van a jelenségre, ugyanis már három színkóddal belistázásra került a Samsung Magyarország oldalára, ami kétségtelenül az érkezésre utal, igaz a típusszámok végén ‘EUE’ szerepel, nem pedig ‘XEH’. Másrészről, az aloldalaik már részlegesen publikusak:

Belistázták a Galaxy A42 5G-t a Samsung Magyarországon.
Forrás: Samsung | Fotó: Galaxy Világa

Tavaly a Galaxy S10e és a Galaxy A40 képviselte a legkisebb kijelzőjű készülékeit a Samsungnak. Utóbbi a középkategóriában, előbbi a felsőben érvényesült 6 inch alatt adottságával, ami sokaknak szimpatikus volt. A Galaxy S10e tavaszi kifuttattatásával, majd a Galaxy S20 őszi eltűnésével egyre inkább körvonalazódni látszik, hogy az átlagos kijelző átmérő 6.5” fölé tendál. A Galaxy A42 5G-é is erre utal, hiszen 6.6 inches HD+ felbontású panelt kapott, ami 10%-os növekedés a két évvel korábbi generációhoz képest. Az már számottevő. Már csak az a kérdés, hogy a felhasználóknak ez mennyire szimpatikus.

A 2021-es Galaxy A-termékcsalád első fecskéjének lapkakészletét a Qualcomm adja, hiszen a Snapdragon 750 5G-s chipje került beépítésre, ami 8 nanométeres gyártástechnológiával készül. A jó hír viszont, hogy végre elhagyják nála a 64GB-os belső tárhelykapacitást és csak alap 128GB-val szállítják, ellenben háromféle (4/6/8GB) gyorsítótás opcióval. Maradt a kameranégyes, csak reszeltek a fényértékeken. Jelentősen növekedett az akkumulátorméret, hiszen az elődhöz (3.500mAh) képest jelentősen nagyobbat, 5.000mAh-ást építettek bele.

A típusszáma SM-A426B, melyből a ‘6B’-s utótag az 5G képességre utal. Jelenlegi információk szerint 370 euron nyithat, ami a korábbi átlagos 220 eurókhoz viszonyítva eléggé magas elrugaszkodás, de majd ha lesz rá hazai árunk, akkor foglalkozzunk ezzel a ténnyel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.