Töltő lesz, fülhallgató korán sem biztos!


A legutóbbi Apple Keynote-on a konkurens brand bejelentette, hogy töltőfejet mostantól nem csomagol a legújabb szériás termékeihez, illetve az előző évieknek a gyártását is elkezdte anélkül. Ezzel törekszik a még inkább környezettudatosságra. A Samsung Global egyből reagált az elhangzottakra, melynek végeredménye egy közösségi bejegyzés lett, melyben egy töltőfej látható, alatta pedig az „Included with your Galaxy” szöveg, azaz tartalmazza a Galaxy terméked a kiegészítőt. A 160 milliós követőtáborral rendelkező Facebook oldalra múlt kedden került ki, azóta pedig 120 ezren nyilvánították ki emoji formájában véleményüket.

Nem sokkal később, egy érdekesség tűnt fel az interneten, ugyanis a megszokott hatóságnál berögzítésre került a Galaxy S21-családnak a töltőadaptere. A húzás szinte olyan, mint ha direkt erre a pillanatra időzítettek volna, ettől függetlenül lelepleződött, hogy mind a három termékhez ugyanazt a töltőt fogja a gyártó a készülék mellé csomagolni. Nem tesznek különbséget egyik-másik között. Mutatnám a 3C minősítésének sorait:

A Galaxy S21-termékcsalád töltőinek belistázása.
Forrás: the_tech_guy

Az EP-TA800 típusszámú hálózati töltő a 25 wattos megoldásukat jelentené, melyhez Type-C to Type-C töltőkábelt párosít a gyártó. Előnye, hogy nagyobb áramot képes vezetni, és ezáltal hamarabb fel lehet tölteni a készülékünk méretesebb akkumulátortelepjét. Hátránya, hogy adatkábelként nem használható olyan laptopoknál és/vagy számítógépeknél, amelyek nem rendelkeznek Type-C bemenettel, hanem csak hagyományos USB-vel. Ergo, utóbbi esetében szükséges lesz külön vásárolni egy ilyen fajtát.

A töltőkábele 1 méteres terjedelemmel rendelkezik. Ha szupergyors töltéssel használjuk a töltőfejet, akkor kimeneti áram 2.25A, mellyel 3.3V és 11V között ingadozhat. A maximális kimeneti feszültsége tehát 11V, míg a maximális kimeneti árama 3A.

A kiegészítő legelőször a Galaxy S10 5G-nél, a Galaxy A70-nél és a Galaxy A80-nál látott napvilágot, aztán szép sorjában kezdték átvenni a csúcskategóriás készülékek. Azóta már a töltőportfólió részét képezi az EP-TA845 típusszámú utód (bár sosem volt termék mellé csomagolva még!), amit egyelőre csak a Galaxy S20 Ultra 5G és a Galaxy Tab S7-család képes kezelni. Ez a 45 wattos szupergyors töltő 2.0 – ha emlékeim a helyükön vannak.

Az EP-TA800 típusszámú töltőfej színvariációi.
Forrás: Samsung

Említettem a címben, hogy a fülhallgató a legkérdésesebb kiegészítő, amit nem feltétlenül biztos, hogy a termék mellé csomagolhatnak. Feltételezést arra alapoznám, hogy a Galaxy S20 FE felhasználói jogosan lehettek pipák a dél-koreai vállalatra, hiszen kimaradt a dobozból. Maga a készülék nem rendelkezik Jack-csatlakozással, így duplán becsapva érezhették magukat azáltal, hogy a hagyományos fülhallgatójukat nem tudják rádugni, illetve Type-C to Jack adapter sincs elrejtve a fehér színű csomagolás alatt. Ráadásul, csak egyfajtával, DAC-szabványossal működik.

A Samsung most egy felsőkategória alsó szegmensét képviselő terméknél kezdett el kísérletezni, hiszen míg a középkategória szinte mindegyik telefonja rendelkezik fülhallgatóval, addig a felsőben elfordul annak hiánya. Valószínűleg a közeljövőben el fogja hagyni más termékeknél is, és a leglehetségesebb elképzelés szerint már a Galaxy S21-családból is kimaradhat, hiszen a töltő sokkal fontosabb.

Szerintetek lesz fülhallgató a Galaxy S21-családban, vagy igazunk lesz, és a Galaxy S20FE-vel valami kezdetét vette?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.