Befutott a Galaxy S9-családra is a One UI 2.5-öt tartalmazó frissítés


Sokan úgy gondoltuk, hogy nem terjeszti ki a Samsung a One UI 2.5-ös felületét a tavalyelőtti csúcskategóriás készülékeire, azonban nem hagyja magára a felhasználóit. Tegnap adtuk hírül, hogy a Galaxy Note9-re élesítették az újdonságokat, viszont a szoftverfejlesztők nem álltak meg az egykori őszi felsőkategóriásnál, hanem a tavasziakat is beállították a sorba. Ezzel pedig bátran kijelenthetjük, hogy mindkét modell megkapta várhatóan az utolsó teljesértékű update-ját, hiszen lezajlott a két főszoftver frissítése, ami által már csak arra lehet következtetni, hogy biztonsági javításokkal rukkolnak elő a folytatásban.

Az Galaxy S9-re a G960FXXUCFTJ2, míg a GalaxyS9+-ra a G965FXXUCFTJ2 buildszámú csomag került berögzítésre. Először is szeretném kihangsúlyozni, hogy mindkettő egyelőre a DBT régióban van jelen, azaz a német független szoftverhasználók élvezheti az előnyeit. Várható, még október végén befuthat a magyarországi termékekre, amelyek ugye az XEH végződéssel rendelkeznek. Ezért se írom zárásképpen, hogy Smart Switch-csel tessék a frissítési lehetőséget keresni, mert az élesítése nem történt meg.

A Galaxy Note9-hez hasonlóan, ugyanazok az újdonságok a Galaxy S9-családnál is. Talán az egyik legfontosabb az a Pro Video funkciónak a feljavítása, ahol több lehetőségünk van a videófelvétel manipulációjára. Egy másik a vezeték nélküli DeX üzemmód, amit immáron kábelmentesen lehet élvezni és alkalmazni, ha arra alkalmaz tévével rendelkezünk. További apróságok szintén a lista részét képezik, amelyeket lentebb olvashattok.

Ezzel párhuzamos az aktuális októberi biztonsági javítási szinttel is felvértezték, hogy naprakésszé tegyék. Amint élesítik hazánkba, egy röpte cikk erejére visszaköszönünk, bár egyes fórumokon már arról írnak, hogy tölthető – bár a hivatalos oldalán még nincs feltűntetve.

A Galaxy S9 egyik kreatívja.
Forrás: Samsung Magyarország

Buildszám: G960FXXUCFTJ2 | G965FXXUCFTJ2
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-10-19
Biztonsági javítás szintje: 2020-10-01


Alább olvashatók az újdonságok:

 • Samsung DeX:
  • Vezeték nélküli DeX csatlakozás támogatása.
   Vezeték nélküli csatlakozás TV-készülékekhez Wi-Fi Direct segítségével (Miracast-tal kompatibilis).
  • Gyorspanel DeX: 2019 után forgalomba bocsátott Samsung okostelevíziók használata javasolt.
   Képernyőnagyítás és betűméret-opciók támogatása a testreszabáshoz eltérő kijelzőméreteknél.
 • Wi-Fi:
  • Ha a közeli wifi routerek alkalmasak a minőségi adatok mérésére, az információ megjelenítése Nagyon gyors, Gyors, Normál és Lassú lesz.
   Ezt a funkciót a „Hálózatminőség információinak kijelzése” beállításainál kapcsolhatja be.
  • Ha egy wifi routerhez jelszóval próbál hozzáférni, egy újonnan bevezetett funkció most lehetővé teszi a felhasználónak a wifi router jelszavának lekérését egy közelben lévő felhasználótól, aki mentve van a kapcsolati listáján és már csatlakozott az adott routerhez.
   A wifi jelszó beírási képernyőjén megjelenik a „Jelszó lekérése” gomb, ahol lekérheti a jelszót.
 • Always On Display: A Bitmoji matricák támogatottak az Always on kijelzőn. (Óra stílusa)
 • Samsung billentyűzet:
  • A billentyűzet keresési funkció egy újabb funkcióval bővült, mellyel a felhasználó a YouTube-on is kereshet.
  • Az osztott képernyő fekvő módban támogatott.
  • A Billentyűzet beállítási oldal „Beviteli nyelvek kezelése” képernyőjének keresési funkciója egy új frissítéssel bővült, mely segítségével könnyebb megtalálni a billentyűzet beviteli nyelveit, melyeket a felhasználó hozzá kíván adni, vagy törölni szeretne.
 • Fényképező: A Pro Video funkció feljavításra került.
 • Üzenetek:
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó felhívhat egy olyan személyt, aki el van mentve az előre beállított segélykérő üzenet kontaktjaként.
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó vészhelyzeti üzeneteket tud küldeni a földrajzi helyzetéről minden 30 percben 24 órán keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.