Két belépőszintű készülék fejlesztése zajlik


A Samsung évente több tucat okostelefont helyez a portfóliójába, hogy lefedje a közönsége igényeit. A Galaxy J-széria elhagyásával úgy gondoltuk, hogy mellőzik a belépőszintet képviselő szegmensüket, azonban a Galaxy A- és a Galaxy M-termékcsalád alacsonyabb számozású termékeinél megfigyelhetők a gyengébb hardveri adottságok. A megfizethető, pénztálcabarátabb termékekre bizonyos régiókban szükség van, hogy a vetélytársakkal fel tudják a harcot venni. Az elmúlt héten a Nemko AS weboldalán feltűnt két ilyen termék, amelyekkel a közelebbi jövőben lehet számolni, név szerint: a Galaxy A02 és a Galaxy M02.

A dokumentációban említett típusszámok között: az SM-A025F, az SM-A025F/DS, az SM-M025M és az SM-M025M/DS termékek kerültek berögzítésre. A jelek szerint lehetnek olyan piaci területek, ahova csak egyetlen SIM-kártyás modullal hozzák el. Egy másik érdekesség, hogy mivel ugyanazon tanúsítványon szerepel mind a két termék, nagyvalószínűséggel egy az egyben ugyanaz lesz, csak mondjuk Indiában nem Galaxy A02-ként, hanem Galaxy M02-ként hívják a vásárlóik előtt.

A Nemko As weboldalán a berögzítése a termékeknek.
Forrás: Certificates.iecee.org

A teóriát az is érvekkel erősíti, mármint, hogy ugyanaz a két termék és nincs közöttük semmiféle differencia a néven kívül, hogy a Bluetooth és a Wi-Fi tanúsítványának berögzítésénél hasonló végeredmény látható, hiszen egy kalap alatt említik a kettőt. Ezáltal jogosan merül fel több külföldi médiumban a felvetés.

Ha már felemlegettük, akkor azért leírnám, hogy a Bluetooth szabványa 4.2-es, míg a Wi-Fi besorolása csak b/g/n/-ig meg, azaz ac-s résszel nem rendelkezik, ami érthető, mégis csak egy belépőszintet képviselő készülékről van szó.

A Bluetooth tanúsítvány berögzítése is hasonló végeredményt hozott,
Forrás: SamMobile

A Galaxy A02 típusszámú okostelefon már járt a Geekbench oldalán. Szeptember óta elég sűrűn megfordult (de csak ő!), ha a listájára pillanttatok. A fejlesztők csak a Geekbench 4-en futtattatták meg, ahol általánosságban: egymagos tartományban 750 körüli pontszámot, míg többmagosban 3.900-4.000 körüli pontot hozott.

Az ott olvasható specifikációiból kiderül, hogy Android 10-zel tesztelik jelenleg, illetve a processzor órajele 1.8GHz-es lesz. Külföldi tech oldalak szerint a Qualcomm által gyártott Snapdragon 439-es lapkája kerülhet a váz alá. Az viszont tiszta sor, hogy 3GB-nyi gyorsítótárral lesz felvértezve. Belsőtárhelyénél se szállnak el, maradnak a 32GB-nál, hogy minél alacsonyabban tudják kínálni az érdeklődőknek, ám nincs kizárva 64GB-os változat piacra dobása azok számára, akik egy picivel többet adnának ki rá.

Az egyik Geekbench eredménye a sok közül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.