Gyászhír: elhunyt a Samsung elnöke


78 éves korában elhunyt a Samsung elnöke, Lee Kun-hee.

Lee Kun-hee előtt tiszteleg a világ!
Fotó: Business Korea

Lee-nek kétségtelenül kulcsszerepe volt abban, hogy Dél-Korea egyik legnagyobb vállalatává nőjék ki magukat. Hajdanán apja tésztagyárából egy szinte az élet minden területén jelenlévő óriás lett, hiszen amellett, hogy az elektronikai piacot meghatározza, foglalkoznak hajógyártáson keresztül biztosítással és építőiparral is.

Lee 1987-ben, apja halálát követően vette át a családi vállalkozást. A Samsung szekerét fellendítette, hiszen különböző területekre léptek be és kezdtek piaci részesedést szerezni, amivel a gazdasági tökéjüket tovább erősítették. 1993-ban a vállalatóriást egy jelentős válság érte. Ekkor döntött úgy az elnök úr, hogy változást kell kezdeményezniük. Akkoriban tett kijelentése – miszerint: „változtassunk mindenen, csak a feleségeinken és a gyermekeinken ne” – immáron szállóigeként emlegethető, hiszen nagyban hozzátett ahhoz, hogy ilyen szép sikereket érjenek el a telefon és memóriachip gyártásában.

Kevesen tudják, de Lee-t kétszer elítélték bűncselekményért. Rögös karrierútján volt olyan időszak is, amikor nem volt a techgigász elnöke, hiszen 2008-ban lemondott a pozíciójáról, miután adócsalással és sikkasztással megvádolták, majd miután 2009-ben elnöki kegyelmet kapott egy évre rá újra az elnöki székben ülhetett.

Lee Jae-young, azaz Lee fia és a Samsung alelnöke közölte a letaglózó hír, miszerint elhunyt édesapja, aki 6 évvel ezelőtti szívrohama óta kórházi kezelésben részesült.

A Samsungnak mindannyian őrizzük emlékét, és hálásak vagyunk a közös utazásért”

olvasható a kiadott közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.