A tavaszi csúcstelefonra a továbbgondolt One UI 3.0 érkezhet


Nagyban zajlik a One UI 3.0 publikus bétateszt időszaka, amibe egyre több ország csatlakozik be. Korábban egy átfogó cikkel készültünk azok számára, akik nem szeretnék kivárni a vásár napját, és inkább felraknák a picit instabilabb Android 11-et. Az útmutatóban a Galaxy S20-családra fókuszáltunk, azonban a folytatásban a Galaxy Note20-családra is hozni fogok hasonlót. Most viszont magára a felületre és a lehetséges menetrendjére térnék ki, ugyanis nagyvalószínűséggel az előzőnél megismert utat fogja bejárni a One UI 3.

A szoftverfejlesztők októberben adták ki az első bétapakkot. Az állítólagos álláspontja a Samsungnak, hogy az év utolsó hónapjaiban futhat be a végleges, stabilnak beállított változata a One UI 3.0-nak, amit elsőkörben a Galaxy S20, a Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra 5G kaphat meg, majd pedig második ciklusban a Galaxy Note 20 és a Galaxy Note 20 Ultra. Tehát 2020 végéig az ez évben piacra került csúcskategóriásai, amik között a Galaxy Z-termékcsalád elviekben nem szerepel. Az összehajtható termékeinél azért az átírás egy nagyobb falat, mivel náluk egy másabb felülettel dolgoznak, az úgy nevezett Flex UI-jal, hogy minél inkább kihasználható legyen a nagy kijelző méret. Ha visszagondoltak az év elejére, akkor derenghet, hogy a Galaxy Fold előtt már a Galaxy S9-ek is megkapták a One UI 2.0-át.

A jelenlegi híresztelések szerint a One UI 3.0 frissítési menetrendje november végén elkezdődhet, ahogy az tavaly történt a Galaxy S10-családnál. Felidézve a februári Unpacked eseményt, illetve az ott elhangzottakat, könnyedén leeshet bárkinek a tantusz, miszerint minimális változásokkal, de a Galaxy S20-családdal bemutatták a One UI 2.1-et. Arra akarok kilyukadni, hogy az év eleji Unpacked leleplezés során a Galaxy S21-család már One UI 3.1-gyel lesz ellátva – legalábbis több megbízható külföldi szivárogtató így véli tudni:

Jimmy is Promo szavára azért érdemes adni, mert hozza az idei év eleji logikát, azaz 100%-ban illeszkedik rá. Talán, ami miatt megkérdőjelezhető a feltevés, hogy az átlagosnál jóval korábbi bemutatóról beszélnek a Galaxy S-termékcsaládnál. Míg az előző esztendők mindegyikében február tájt történt meg a leleplezés, majd pedig márciusban a forgalmazás, addig most több külföldi médium úgy véli, hogy már január középen bemutatásra kerülhetnek a készülékek, melyeknek az értékesítése február első napjaiban megindulhat.

Izgalmas látni, hogy a Samsung vélhetően a megszokottól eltérő nézőpontban van. Eleve nagy változásokat jósolnak 2021-re, melynek egyik előszele a Galaxy S-széria átformálása, avagy S Pen kompatibilissá tétele. Magát a Galaxy Note-családot még nem száműznék, de a megszokott nyárbúcsúztató Unpacked eventjét vélhetően már nem fogja megélni, hanem helyre az összehajtható készülékek bemutatkozója kerülhet, ahol a One UI 3.5-ről hullhat le a lepel, illetve a Flex UI újdonságairól.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.