Frissítést kaptak a Galaxy S7-esek


A Samsung már többször meglepte a felhasználóit a 2020-as évben. Elég csak felidézni példának okán: a Gear S3-termékcsaládját, amelyek forgalmazása már évekkel ezelőtt megszűnt, mégis ellátta őket Tizen-frissítéssel, hogy orvosolják azokat a szemet szúró problémákat, amik idő közben kijöttek. 2016-os termékekről van szó, mégsem engedi el olyan könnyedén, ami jót sejtetett. Így is van! Most egy másik termékpárost választott a tömegből, és adott ki rájuk egy biztonsági frissítést, ami azért példaértékű, mert 2016 februárjában mutatkoztak be, azaz már több mint 4 és fél éve a köztudatban vannak az utolsó TouchWiz UI-jal szerelt Galaxy S-szériás készülékei.

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge duójára futott be 2020 októberében egy javítócsomag, amelyre talán maga a felhasználói számíthattak legkevésbé. Pláne mostanság, amikor gőzerővel zajlik a One UI 3.0 felületének a bétatesztidőszaka. Októbert említünk, ám szeptemberi biztonsági patchcsel lehet számolni résfoltozás szempontjából. Előbbire a G930FXXU6ETI2, utóbbira pedig a G935FXXU6ETI2 csomagszámú pakk érkezett meg a britekhez, amelyek átírása valószínűleg hamarosan megtörténik az XEH-s független régiónkra, valamint a függőkre is. A csomag mérete 70MB körüli, tehát ne gondoljatok masszív tartalmi változásokra.

A Galaxy S7 Edge egyik kreatívja.
Fotó: Samsung

Már csak azért se, mert Galaxy S7-család Android 6-tal látott napvilágot, és az akkori álláspont szerint 2 főszoftver frissítésre volt jogosult, amit meg is kapott a premiert követő esztendőiben. Android 8-cal zárult a szoftverének életpályája, amit TouchWiz felülettel tettek felhasználóbaráttá. Mint azt említettem, ezek a termékek voltak a Galaxy S-szérián belül azok, amelyekre már One UI átírás nem futott be – hiszen az az Android 9-cel debütált.

Talán még azért is fura, hogy ennyi év elteltével foglalkoznak velük, mivel lekerültek arról a listáról, amelyen feltűntetik, mely termékekre érkezhet be akár rendszertelen ütemezéssel biztonsági javítás. Azt persze a gyártó fix tényként kezeli, hogy ha olyan rést találnak, ami megkárosíthatja a felhasználókat, akkor soron kívül, idő elteltétől függetlenül javítani fogják még akkor is, ha már lekerült a publikusan csekkolható nyilvántartásából. Vajon ilyesmi állhat a háttérben, vagy csak pusztán tényleg jófejségről van szó?!

2020-ban változott a dél-koreai vállalat álláspontja a főszoftver-frissítést illetően, ugyanis kettőről három évre terjesztették ki a támogatási ciklust, ami a jövőre nézve azt jelentheti, hogy egy csúcskategóriás készüléket sokkal hosszabb ideig használhatnak a felhasználók, ha éppen nincs szükségük semmiféle újdonságra. Fogyasztó társadalomban élünk, így ezt a húzást sokan nem tudták hova tenni, mert az lenne a cél, hogy az eladási adatok a termékcserével növekedjenek, ám úgy is hozzá lehet állni a tényhez, hogy ezzel könnyebben tartja maga mellett a jelenlegi felhasználóit. Afféle kedves gesztus – csak hogy értsétek!

Nem utolsó sorban, az sincs kizárva, hogy egyfajta versenyzést láthatunk, hiszen a Huawei nem olyan rég az egyik 2015-ös termékét frissítette, ami szintén meglepte a közönséget. Bárhogy legyen, mi csak haszonélvezői leszünk a ténynek! Sok ilyet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.