Már január közepén sor kerülhet a Galaxy S21-ek bemutatására


Tavaly októberben elkezdték az internetet olyan hírek ellepni, hogy a Samsung mikor szeretné megtartani az ez évi első Unpacked eventjét! Emlékeztek rá?! Idén sincs másképp, hiszen a tech-világa nagyon kíváncsi, hogy egyetlen év elteltével, milyen újdonságokkal rukkol elő a dél-koreai vállalat. A jelenlegi híresztelések szerint: nem februárban, hanem már januárban lelepleznék az év eleji csúcskategóriának hívott Galaxy S-családjukat, amivel a tavaszi forgalmukat szokták helyre tenni és megerősíteni, valamint a karácsonyi után holtidőt.

Hajmeresztőnek hangzik, viszont Jon Prosser értesülései szerint megvannak a hivatalos ütemezési időpontok, amelyek a Galaxy S21, a Galaxy S21+ és a Galaxy S21 Ultra trióját érintenék. Magára a bejelentési eseményre: 2020. január 14-én kerülhet sor, amikor egyidejűleg elrajtolna az előrendelési időszaka, ami két hétig tartana. Tehát még február előtt használatba kerülhetnének az új termékeik, melynek ténye az előző évekhez képest váratlan lehet, ám nincs kizárva az, hogy a Samsung az új évtizedben stratégiát vált.

Jon Prosser által közzétett tweet.
Forrás: @jon_prosser

Nem teljesen világosak az okok, ami alapján a Samsung ezt a döntést hozhatja, de Jon szavai mögött sem állnak fix tények, csak annyi, hogy összességében egy megbízható szivárogtatóról van szó. Másrészről, Ross Young alátámasztja a teóriát, aki már októberben arról adott hírt, hogy a termékek gyártása előrébb került. A Galaxy S21-családot állítása szerint: Braziliában, Indonéziában, Koreában és Vietnámban fogják előállítani, illetve a színeinél megkülönböztetünk: szürkét, rózsaszínt, fehéret, feketét és lilát – de persze nem minden színopciót kapuk meg mindegyik modellnél, hasonlóan lesznek elszeparálások, mint a Galaxy S20-termékcsaládnál.

Másik jelentések szerint az Apple legújabb zászlóshajójára, az iPhone 12-re szeretnének mielőbb reagálni. Rövidíteni szeretnék azt az idősávot, ami közte és a Galaxy S-család között áll fenn ilyenkor, mivel a piac nem a Galaxy Note-okat tartja legfőbb riválisának. Tulajdonképpen, az Apple későbbre csúsztatott termékbevezetései a versenytársai újdonságainak elkerülésére irányul.

Egy másik megközelítése is helytálló, miszerint a COVID-19 világjárvány kiemelten érintette az okostelefon-gyártókat a különféle szigorításokból és termelési kiesésekből fakadóan, ami miatt csökkent mindenhol az értékesítésük. 2021-ben az lesz a cél, hogy egy hasonló helyzetet könnyebben átvészeljenek és abból egyszerűbben lábaljanak ki.

A Samsung továbbra is diktáló szeretne lenni, az pedig, hogy szembe megy az előző éveinek stratégiájával mindenképpen példaértékű, hiszen elhagyja a kényelmi/biztonságos zónáját, amihez a felhasználóik hozzászoktak az elmúlt évtizedben, és újjal áll elő. Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy Jonnak végül igaza lesz-e és már január 14-én megindul a pre-order időszaka a következő Galaxy S-termékcsaládnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.