Nincs kilátásban a Galaxy S20 FE 5G érkezése


Azok az érdeklődők és kíváncsiskodók, akik minap fellátogattak a Samsung hazai képviselet oldalára, meglepődve tapasztalhatták, hogy az üdvözlő fényújságuk: a Galaxy S20 FE 5G-re hívja fel a figyelmet. Jogosan merülhet fel a keresztkérdés: Hozzák-e a termékvariációt valamelyik csatornára vagy csak bakizás áldozatává váltak? ­– …hiszen a pre-order időszakban arról adtunk hírt, hogy csak az LTE változatnak a piacra dobására készülhetünk.

Mielőtt megválaszolnám a kérdést, arra azért kitérnék, hogy a szoftverfrissítése ugyanúgy jelen van az 5G képes változatnak az XEH régióban, mint a szimpla 4G-nek. Ezen felül, már előfordult olyan húzás, hogy bizonyos terméket csak bizonyos csatornára hoztak el, példának okán emlegethetném: a Galaxy S20+ 5G-t vagy a Galaxy Note10+ 5G-t, amelyek szolgáltatói exkluzív termékek formájában futottak be a magyarországi piacra. Jogosan csillant fel a szemünk, mert sokak kiegyeztek volna a gigabites mobilnet fogadására alkalmas variánssal, amelyet nem az Exynos 990, hanem a Snapdragon 865+ lapkakészlet erősít.

A Samsung Magyarország oldalán a reklámfelhívás.
Forrás: Samsung | Fotó: Galaxy Világa

Hiába próbáltunk a weboldalon keresztül információhoz jutni, ahol az 5G-s választási opció inaktív státuszú volt, inkább felvettük a hazai képviselettel a kapcsolatot:

A Galaxy S20FE 5G sajnos tévesen került fel a honlapra, amelynek a megújult felülete ma debütált, már dolgoznak a hiba kijavításán a fejlesztők.”

kaptuk válaszul a Samsung Magyarországtól.

Korai öröm volt, de legalább hamar választ kaptunk az égető kérdésre, hiszen az 5G-s változatban a Qualcomm-féle erősebb processzor van, aminek talán a magyarországi felhasználók is jobban örültek volna attól függetlenül, hogy gigaerős mobilinternetről aligha lehet a belvároson kívül beszélni. Ezzel párhuzamosan olyan extra információhoz is hozzájutottunk, miszerint szerdáról csütörtökre szokták update-elni a weboldalat, azaz, ha valami újdonság kerül fel oda, akkor a hétközepétől célszerű azt rajta keresni – már ha valaki ilyennel szeretné a szabad idejét eltölteni.

Ne temessük a Galaxy S20 FE 5G-s változatát, hiszen attól függetlenül, hogy továbbra sincs a hazai portfólióban, nincs kizárva, hogy egy későbbi időpontban behozzák egy olyan csatorna által, akik nyitottak a nagyobb mennyiség értékesítésére. Másrészről, a dél-koreai vállalat komoly tőke mennyiséget invesztál az 5G képes készülékeinek eladási adatainak növelésébe, hogy a negyedéves elszámolásban minél jobb pozícióban emlegessék őket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.