Nem várt frissítés érkezett a Galaxy A51-re


Október utolsó napjaiban foglalkoztunk azzal, hogy a Samsung odafigyel a One UI 2.5-nek a frissítési ütemtervére. Azt gondolhatnánk, hogy most minden kapacitásukat a megújuló One UI 3.0-ra (és Android 11-re) áldozzák, azonban nincs ez így. Miután a felsőkategóriás készülékeikre elhozták a Galaxy Note20-szal debütált utolsó felületfrissítést (hiszen az Android 10-hez többet nem szándékoznak kiadni!), elkezdték kiszélesíteni olyan termékekre is, amelynek hardveri adottságai elbírják a terhelést. Sokszor állítottam be úgy a Galaxy A51-et és a Galaxy A71-et, mint egy középkategória felső szegmensét képviselő modellt. Nem véletlenül, hiszen tényleg jó ár/érték arányt képvisel, és ebből fakadóan keresik is őket.

A Samsung Magyarország novemberben hozta el a One UI 2.5-ös felületét a Galaxy A51-re. Az újdonságok teljes listája a fotó alatt elolvasható, de azért előjáróban annyit megemlítenék, hogy kimaradt belőle a DeX üzemmódhoz kapcsolódó újítás, valamint a továbbfejlesztett ProVideo mód a Fényképező appon belül. Ezen kívül ne keressük azon újítást se, mellyel a felhasználó a Youtube-on kereshet a billentyűzet keresési funkciója által.

A novemberi frissítési csomag az A515FXXZ4CTJ1 buildszámon van számon tartva. Átlagoshoz képest nagyobb mérettel tessék számolni, amelynél az eszköz biztonsága is naprakésszé lett téve, bár az az októberi biztonsági szint lehetne frissebb is! A lényeg, hogy részlegesen, de megkapta a felületnek az újdonságait, amit kevesen hittek, de tényleg foglalkozik a termékcsaláddal a globális részleg, ami a jövőre nézve abszolút biztató, hiszen előttünk a 2021-es év.

Külön megemlíteném, hogy nem csak az XEH-s független szoftverrel rendelkező felhasználókhoz érkezett meg a csomag, hanem a TMH-sokhoz és a VDH-sokhoz is. Előbbiek a Telekomosok, utóbbiak a Vodafone-osok. Talán, ami ennél furcsább egy fokkal, hogy a német DBT-s szoftverrel egyidőben került kiadásra, azaz nem volt átírási idő. Ilyenre eléggé ritkán van precedens.

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A Galaxy A51 S View Wallet Cover-ben.
Fotó: Samsung | Kreálta: Galaxy Világa

Buildszám: A515FXXU4CTJ1
Android verziója: Q (Android 10)
Kiadás dátuma: 2020-11-06
Biztonsági javítás szintje: 2020-10-01


Alább olvashatók az újdonságok:

 • Wi-Fi:
  • Ha a közeli wifi routerek alkalmasak a minőségi adatok mérésére, az információ megjelenítése Nagyon gyors, Gyors, Normál és Lassú lesz.
   Ezt a funkciót a „Hálózatminőség információinak kijelzése” beállításainál kapcsolhatja be.
  • Ha egy wifi routerhez jelszóval próbál hozzáférni, egy újonnan bevezetett funkció most lehetővé teszi a felhasználónak a wifi router jelszavának lekérését egy közelben lévő felhasználótól, aki mentve van a kapcsolati listáján és már csatlakozott az adott routerhez.
   A wifi jelszó beírási képernyőjén megjelenik a „Jelszó lekérése” gomb, ahol lekérheti a jelszót.
 • Always On Display: A Bitmoji matricák támogatottak az Always on kijelzőn. (Óra stílusa)
 • Samsung billentyűzet:
  • Az osztott képernyő fekvő módban támogatott.
  • A Billentyűzet beállítási oldal „Beviteli nyelvek kezelése” képernyőjének keresési funkciója egy új frissítéssel bővült, mely segítségével könnyebb megtalálni a billentyűzet beviteli nyelveit, melyeket a felhasználó hozzá kíván adni, vagy törölni szeretne.
 • Fényképező: A fényképező minősége és stabilitása javult.
 • Üzenetek:
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó felhívhat egy olyan személyt, aki el van mentve az előre beállított segélykérő üzenet kontaktjaként.
  • Egy olyan funkcióval bővült, melynek segítségével a felhasználó vészhelyzeti üzeneteket tud küldeni a földrajzi helyzetéről minden 30 percben 24 órán keresztül.
 • Tökéletesítettük az eszköz biztonságát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.