Javulhat a fotók minősége a Galaxy S21 Ultra-nál


Minden jel arra mutat, hogy a Galaxy S21 termékcsalád január közepén kerülhet bemutatásra, melynek hivatalos rajtjára még az év első hónapjában sort keríthetnének. Az akkumulátorkapacitásuk se titok mostanra, ahogy a legkisebb és a legnagyobb készülék render képeit is elhozták már külföldi médiumok. Talán a legtöbb és legizgalmasabb újításokat a Galaxy S21 Ultra szállíthatja, amelynél kiemelt prioritást képez az, hogy minél tökéletesebb fényképeket tudjanak a felhasználóik készíteni. Ezzel a ténnyel pedig újabb kamerareformra lehet számítani.

Ice Universe ismét meglepte követőit egy olyan tweetel, amit öröm volt minden szemszögből olvasni. Mutatnám, majd utána kifejteném a részleteit:

A megbízható szivárogtató szerint a Galaxy S20 Ultra 5G-ben debütált ISOCELL technológiát alapul vevő szenzor lett továbbfejlesztve, amit a Xiaomivel közösen kreáltak. A következő zászlóshajóban az ISOCELL HM3 névre hallgató képalkotó kerül, ami pixelméretben megegyezne az előddel, azaz ugyanúgy 0,8μm-es lenne és 108MP-en dolgozna. A változás azonban annyi, hogy állítólag 12%-kal jobb fényérzékenységet kínál, azaz gyengébb fényviszonyok mellett még gyorsabban találna fókuszt, illetve jobban össze tudná rakni a fotókat a Nona-Binning alkalmazásával. Kevésbé lenne zajos és széteső, amikor már egy bizonyos LUX tartomány alá csökken a fény.

Egy másik fontos tény, hogy szintén mellőzik a ToF 3D érzékelőt, amit a Galaxy S20 Ultra 5G még megkapott. Áttérnek a lézeres autófókuszra, ami legelőször a Galaxy Note20 Ultra 5G-ben látott napvilágot. Állításuk szerint sokkal megbízhatóbb, illetve jobban dolgozik még akkor is, ha a téma közelebbi.

A Galaxy S21 Ultra egyik lehetséges kiszivárgott marketing fotója.
Forrás: Ice Universe

Kell a változtatás, hiszen a DxOMark weboldalán feltűntetett rangsoron a Samsung inkább a sereghajtó szerepét tölti be. A Galaxy Note20 Ultra várton alul teljesített a 120 összesített pontjával, amit még a tavalyi Galaxy S20 Ultra is simán produkált félévvel korábban. Neki 126 pontja van a tabellán, míg az első helyen álló Huawei Mate 40 Pro-nak 136; de talán ami egy fokkal jobban szúrhatja a dél-koreai vállalat szemét, az a negyedik helyen lévő Xiaomi Mi 10 Pro, amibe ugye a közös szenzor van. Nála az érték 128 pont, azaz valahol megcsúszott a matek a fejlesztőknél, mert számottevő a differencia.

Egyelőre még nem tisztázott a hátlapi kameraszám. Ha a tippeldét vesszük alapul, akkor jelenleg a négy a legvalószínűbb, nem pedig az öt.

Egy másik érdekesség, ami nem a kamerákhoz kapcsolódna, hanem a kijelzőhöz, az nem más, mint hogy Ice Universe úgy véli tudni, hogy a 2K-s felbontáson is képes lesz a termék az adaptív 120Hz-es képfrissítésre. Jó, az adaptív szót nem használja, de alapul véve a 2020 augusztusától kiadott csúcskategóriásokat, ez lesz a jövő elképzelése a brandnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.