A Galaxy A21s a legkelendőbb okostelefonja Samsungnak


Felemás évet tudhatnak maguk mögött az okostelefon-gyártók, azonban mindegyik próbálja túlélni a cseppet sem hétköznapi helyzetet. Utoljára az első negyedévről hoztunk hasonló kimutatást, amikor lehullott a lepel arról, melyik okostelefonokat vásárolják a legtöbben. Ha felidézitek, akkor derenghet, hogy a Samsungnál a Galaxy A51 lett a legkelendőbb az év első három hónapjában, ami azért volt nagyszerű hír, mert hasonló bravúrt ért el az elődje tavaly, azaz a Galaxy A50. Már csak az volt a kérdés, hogy az idő múlásával a felhasználók lelkesedése kopik-e valamelyes vagy megtartja ez idő alatt is az előnyét?!

Mondom se kelljen, de számos „testvére” futott be az alacsonyabb ár szegmensben, ami egyből mondatta, hogy ha TOP10-be is kerül, akkor is hátrébb sorolásban részesül. Így is lett, hiszen a dél-koreai vállalat legkelendőbb okostelefonja a Galaxy A21s lett. Természetesen a többféle kondíciót egy kalap alá kell sorolni, azaz hiába van belőle 32GB-os vagy éppen 128GB-os változat, attól még nem számlálják külön. Az összesített táblázatból kiderül, hogy cirka 10.5 millió körüli eladás generált vele a Samsung.

A harmadik negyedév legkelendőbb készülékei.
Forrás: Canalys

Jól mérlegeltek a dél-koreaiak, hiszen a Galaxy A21s mögött lohol a Galaxy A11 néhány százezeres elmaradással, mert ez a termék is kicsivel 10 millió felett zárt. A harmadik készüléke a Galaxy A51 lett házon belül a tabellán, ahol igaz csak 8 milliónyi eladást rögzített be a piackutatócég, azonban ez az első negyedévhez képest magasabb. Tehát leszögezhető, hogy a koronavírus okozta bizonytalanság némiképp leülepedett, és az emberek bátrabban vásároltak termékeket. A futottak még kategóriában a Galaxy A31 és a Galaxy A01 Core tűnik fel.

A TOP10-ben Samsung részéről 5 okostelefon került fel, mellyel a legtöbb helyet tudták behúzni maguknak. A legkelendőbb termékek azonban az Apple oldaláról kerültek ki, ugyanis az iPhone 11 „lehozta” ezt a negyedévet is, illetve mögött az iPhone SE érvényesült még, ami picivel a Galaxy A21s értéke felett hozott.

Az össznépi negyedéves kimutatásól már elhoztunk egy összefoglalót. Ott olvashattátok, hogy 348 millió okostelefon került leszállításra, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest 1%-kal kevesebb, azért még mindig szép mutató. Mindebből a Samsung 80.2 milliót ragad ki, s ezáltal 23%-kal uralja a piac ezen részlegét. Ergo, hiába nem tőlük került ki a legnépszerűbb okostelefon, attól még eladási mutatók területén nagyon szépen áll. Kíváncsi leszek, mennyit formálódik az utolsó negyedévben a lista; illetve arra, hogy hányadik helyen végez a Galaxy A51 a végelszámolásban? …hiszen az leszögezhető, hogy a TOP10-ben már biztosan benne lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.