Idegesítő kamerahiba tűnt fel az őszi frissítésekkel!


A rutinos Android felhasználók ( \.O./ ) nem telepítik fel a szoftverfrissítéseket egyből, amikor azt a rendszer felkínálja számukra, hanem elcsúsztatják addig, amíg nem körvonalazódik, hogy minden rendben van vele. (Igen, utána érdemes olvasni!) A Samsung felsőkategóriás készülékeinél már egyszer felütötte a fejét egy olyan hiba, ami a Filter Provider részalkalmazáshoz kapcsolódott, azonban úgy fest, ismét jelen van! Ugye ez egy kiegészítőmodul, amivel lehetőségünk van a fényképeinkre filtereket húzni. Sőt, nem csak kreálhatunk ilyen képeket, hanem előre el is készíthetjük a szűrőket, amelyeket instant használhatunk, amikor úgy véljük, a megörökítendő tartalomra 100%-osan illeszkedik.

A novemberi csúcskategóriás készülékek többségénél újfent megjelent az idegesítő szoftverhiba, miszerint, amikor megnyitjuk a Fényképező applikációt, akkor egyből egy hibaüzenet köszönt minket, amelynél az alábbi szöveg olvasható: „A(z) Filter Provider alkalmazás állandóan leáll.”. De a jelenségről van egy fotónk is, amit a Samsung Magyarország hivatalos Közösségi felületére publikáltak, keresvén a választ:

A hibaüzenet, ami a Fényképező applikáció indítása után fogadhat!
Forrás: Samsung Community

A jelenség nem csak Nettyke13 által használt Galaxy Note10+-nál tűnik fel, hanem minden olyan készüléknél, ami megkapta a legutóbbi frissítését; illetve, amelyben elérhető a plusz funkció. Csak hogy példával éljek, a nemrég kiadott Galaxy S10-család frissítésével is csősztől jön a baj, így aki teheti, az inkább mellőze a telepítését.

A korábbi hiba orvoslásánál működött az a fajta megoldás, hogy a hibaüzenet feldobásánál, ha az „Alkalmazásinformáció” szövegre nyomtatok, majd pedig a Tárhely menüpont alatt mind a két lehetőségnél alkalmaztátok a törlést, illetve ezt követően kreáltatok minimum két új szűrőt, akkor felszámoltatok az idegesítő problémával úgy, hogy közbe frissítés nélkül megoldottátok. Sajnos most nagyon úgy fest, hogy a „második hibahullámban” ez a megoldás nem működik. Persze írják a fórumozók azt, hogyha „Kényszerített leállítás” opcióját választod, akkor nagyvalószínűséggel időszerűen megoldod a hibát, hiszen ez egy kiegészítőmodulja a Fényképező applikációnak, azonban találkoztunk olyan írással is, akinél ez se segített.

Az esetleges megoldás, bár nem mindig segített!
Fotó: Samsung Community

Noha a szerkesztőségben többen Galaxy S10 készüléket használnak, még egyikőnk se ugrott neki a novemberi pakk telepítésének. Az tiszta sort viszont, hogy azokat a termékeket érinti, amelyeknél megjelent a Szűrő funkció, amit igazából a One UI 2.5-tel hozott be a Samsung.

Valószínűleg a következő frissítéssel kerül orvosolásra. Tudnánk még azt is ajánlani, hogy egy Gyári visszaállítás megoldhatja a problémát, bár ellenkezőjéről is olvashatunk a Fórum tagjai között. Inkább csak azt javasolnánk, hogy ha még nem telepítetted, de a rendszer már jóízűen pinggel azzal kapcsolatban, hogy itt lenne az ideje, akkor se nyomj rá, más különben bizonyos ideig megkeseríti az életetek.

A Samsung Magyarországgal felvettük a kapcsolatot azzal kapcsolatban, hogy mire várható megoldás. Amint választ kapunk, a cikket frissíteni fogjuk! Akiknél pedig jelen van a probléma, azok használják bőszen a „Visszajelzés küldése” opciót, hiszen minél többen jelentitek le, annál biztosabb, hogy korábban fut be a megoldás. Esetleg még azt tudnánk javasolni: látogassatok el garanciajeggyel egy Samsung márkaszervízbe, miután csináltatok egy backup-ot a készülék tartalmáról, ahol jó esettel hibamentes szoftvert tudnak ráhúzni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.