Meglepő végeredmény született a Galaxy Note 20 Ultra üzemidő tesztjénél


Miután ősszel bemutatkozásra kerültek az okostelefongyártók csúcskészülékei, Mr whose the boss úgy döntött: egy össznépi teszt alá veti mindegyiket, hogy kiderüljön, melyikből sikerülhet a legjobb üzemidőt kisajtolnia a felhasználóknak. Az általa választott termékek között kapott helyet: az iPhone 12 Pro Max, az iPhone 11 Pro Max, a Huawei Mate 40 Pro, a Xiaomi Mi 10 Ultra, a One Plux 8 Pro, illetve a Samsung Galaxy Note 20 Ultra. A dél-koreai vállalat modellje legjobb tudomásunk szerint a Snapdragon processzorral felvértezett variáns, ami a vetélytársakhoz képest a legnagyobb, 6.9 inches kijelzővel büszkélkedik. A legkisebbel pedig az Apple tavalyi csúcsmodellje, az iPhone 11 Pro Max, ami „csak” 6.5 inchet tud felmutatni.

A teszt különlegessége, hogy mindegyik készüléknél a legmagasabb képernyőfrissítési lehetőséget kapcsolta be, azaz a Galaxy-mobilnál adaptív 120Hz-en zajlottak a folyamatok. A Xiaomi és a OnePlus csúcskészülékénél szintén hasonló rátával történt az aksi merítés, a Huawei-nél 90Hz-en, míg a két Apple terméken csak 60Hz-en. A riválisok közül az Apple iPhone 12 Pro Max-nak volt a legkisebb akkumulátor kapacitása, ugyanis csak 3.687mAh-val vértezte fel a gyártója, ami azért is tűnhet fura specifikációs paraméternek, mert mind a kijelzője, mind a felbontása növekedett.

Az első megmérettetés értékei nem túl bíztatók.
Forrás: Mrwhosetheboss

A Galaxy Note 20 Ultra 25%-os akkumulátor merültségi állapotot nagyjából 2 óra 45 perc alatt érte el. Ekkor már szemügyre vételezhető, hogy kezd a mezőnyből kiemelkedni, mert mint látható lesz, míg neki 73%-on állt a töltöttségi szintje, addig az Apple idei csúcsmodelljének csak 62%-on. Az eset pikantériáját az is megadja, hogy miután lezajlott az első komolyabb fázisteszt, a másodiktól már be tudta hozni az elmaradását, amit az AMOLED kijelzőjének köszönhet, illetve az adaptív módnak.

Félidőhöz érkezve már 5 órája folyik a készülék nyüstölése. A dél-koreai vállalattal a Huawei próbálja tartani a lépést 49%-os akku állapottal, majd a Xiaomi és a OnePlus 47%-kal. A legtragikusabb helyzet üzemidő területén az Apple-nél mutatkozik, hiszen a 12 Pro Max-nál már 30% alá beesett az állapotjelző csík. 7 óra 10 perc elteltével érkezük meg a Galaxy-készülék 25%-os aksi állapotához. A rangsor marad ugyanez. Amikor már a kritikus 5% van hátra, akkor találkozhatunk egy érdekes jelenséggel, hiszen a Mate 40 Pro az iPhone-ok után száll ki a versenyből és hagyja hátra a többieket.

Utolsóelőttiként hagyja el a „versenypályát” a Xiaomi Mi 10 Ultra 8 óra 31 perc körüli értékkel, amit a Galaxy Note20 Ultra 8 óra 41 perccel, azaz 10 perc plusszal. Kár, hogy a Galaxy S20 Ultra-t nem csapták a többiek mellé, hiszen 5.000mAh-jával lehet, hogy még ezt is tudta volna überelni! Sose tudjuk meg!

Végeredményben tehát újabb pirospont a dél-koreai vállalat mérnökeinek, hiszen megnyerte a „Battery Life drain” tesztet. Még egy ok, hogy miért lehetünk büszkék a tollas flagshipre. Már csak az a kérdés, hogy az Exynos 990-cel hol szállt volna ki a mezőnyből?!

A teljes tesztvideó a tovább mögött csekkolható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.