Feléleszthette a Samsung a Level termékcsaládját?


Nagyjából fél évtizeddel ezelőtt találkoztam legelőször a Samsungnak a Level-termékcsaládjával. Akkoriban még nem vásárolták fel az AKG-t és a Harman Kardon-t, ezért saját utakon próbáltak érvényesülni minden fronton. Eléggé sokszínű portfóliót tudhattunk magunk előtt, hiszen kaptunk: hordozható hangszórókat (pl.: a Level Box és a Level Box Mini személyében), vezetékes fülhallgatót (pl.: a Level In-t), vezeték nélküli fejhallgatót (pl.: a Level On-t és a Level Over-t), valamint vezeték nélküli fülhallgatót (pl.: a Level U-kat vagy éppen a Galaxy Gear Circle-t). Akadt bőven kiegészítőjük, hogy mindenki megtalálja a pénztálcájához és igényeihez a legközelebbi megoldást.

A Samsung Level U család három taggal büszkélkedett. A legegyszerűbb a Level U (EO-BG920), melyből készítettek egy nagyobb dinamika tartományt támogató modellt, a Level U Pro-t (EO-BN920), ami emlékeim szerint a Galaxy S6 Edge+-szal lehetett kihasználni elsők között, hiszen az támogatta a 24 bites UHQ hangzást. Ezek egyike sem volt ellátva aktív zajszűréssel, ezért továbbfejlesztették a termékcsaládot, melynek végeredménye a Level U Pro ANC (EO-BG935) lett. A belépő modellt 17.990 Ft körül, a középsőt 24 990 Ft körül, míg a legerősebbet 29 990 Ft körül kínálták – de persze volt a kezdetekben 39 990 Ft is.

A Samsung Level U2 külseje az elődére hajaz.
Forrás: Samsung Dél-Korea

Azáltal, hogy a JBL, az AKG és a Harman Kardon megjelent a Samsung kínálatában, ezek a termékek kikoptak a tartozékos kínálatból. Azokra bízták a hangzásért felelős kiegészítőket, akiknek nagyobb a szakértelme és a múltja. Ettől függetlenül, a Level U-termékek közkedveltek voltak, hiszen nyakpántos megoldásukkal nagyobb üzemidőre voltak képesek, valamint volt egy roppant mód hasznos képességük: ugye, amikor nem voltak használatban, akkor a fülhallgató egységek mágnesesen voltak összekapcsolva a nyakunk alatt (hogy ne másszanak el); ha jött egy hívás és megtörtük a mágnesességük, automatikusan felvette a hívást bármiféle segédgomb megnyomása nélkül.

2018 közepe fele érhettünk el odáig, hogy kikopott a hazai képviselet teljes Samsung Level készlete. A mai napig meg vagyok vele elégedve. Van egy-egy Level U Pro ANC-m fehérben és arany színben, amelyek hozzák azt az üzemidőt és kényelmet, amit ígért a dél-koreai vállalat. Mióta „megvettem” a Galaxy Buds-om nem érzem úgy, hogy el kellene adnom, helyette megtartom vésztartaléknak, mert feladatát ellátja.

November végén azonban Dél-Koreában felütötte a fejét egy régiúj termék, ugyanis ott a képviselet honlapján a Samsung Level U2, ami annyira váratlanul érkezett, hogy kb. semmi előpromózása nem volt; sőt pletyka szinten sem szivárgott ki róla semmi. Másrészről, a jelenség azért se tekinthető hétköznapinak, mert a Samsung az elmúlt években a Galaxy Buds-termékcsaládját népszerűsítette, azonban – a jelek szerint – az AKG mellett futatott rejtett fejlesztéseket, melynek végterméke a második generáció lett.

12mm-es dinamikus hangszórókkal rendelkezik.
Forrás: Samsung

A pántos vezeték nélküli fülhallgató kiköpött mása elődjének. Olyannyira, hogy dizájnban szinte semmit se változtattak a Level U Pro ANC-hez képest. Ugyanúgy megtartották a kétutas kimenetét, ahol a Galaxy Buds Live-ban megismert 12mm-es hangszóró köszön vissza, amit megtámogattak a Samsung Scalable Codec-kel, hogy a legoptimálisabb hangzással élvezhesse a felhasználó a lejátszott tartalmat. (Nekem mondjuk nem tiszta, hogy a szimpla ANC-s változatban feltűnt 13mm-es dinamikus és 13mm-es piezo sugárzónál miként lehet erősebb és jobb, de majd hozzáértő kommentelők adnak némi támpontot; ahogy az sem, hogy az AKG hangolta-e a hangszóróit vagy más?)

Jelentősen javult az üzemidő. Míg a korábbi generációknál átlagosan 10 óra beszélgetési és zene lejátszási időt lehetett kipréselni, addig a jelenleginél előbbiből 13 órát, utóbbiból 18 órát. Mutatnék egy összegző táblázatot hozzájuk:

Termék:Beszélgetés:Zenehallgatás:Készenlét:
Level U11h10h500h
Level U Pro9h9h300h
Level U Pro ANC8,5h (ANC: 6h)8,5h (ANC: 6h)300h (ANC: 20h)
Level U213h18h500h

Bluetooth tanúsítványa egyelőre nem tisztázott, de valószínűleg az egyik legfrissebb v5.1-nél rosszabb nem igazán lehet. Fizikai méreteinél is tapasztalható változás, ugyanis kicsivel kisebb lett. Súlyára hívnám fel a figyelmet, hiszen 45.7 grammról 41.5 grammra fogyott le, mégsem látszik meg az üzemidején. Egy nyakpántos megoldásnál minden gramm számít! Anno, amikor hordtam a Level U Pro ANC-t, akkor hozzá kellett szoktatnom a nyakam, aminél az első alkalmakkor kisebb nyakfájás/nyakizomláz mutatkozott. Viccesen hangzik, de kb. ugyanaz volt, mint most a szájmaszk hordásakor.

Zárásképpen az árazása felett se szeretnék szemet hunyni. 55 ezer dél-koreai won-ért kínálják fekete és kék színben, ami átszámolva kb. 50 dollárt jelent, azaz cirka 15 ezer forintot. Ezzel adja magát a tény, hogy a Samsung Galaxy Buds-okhoz képest nem hoz olyan minőséget, ellenben, aki nem akar rá sokat költeni, annak tökéletes megoldás lehet. Magyarországi megjelenésével lehet számolni – de azért rákérdünk a hazai képviseletnél.

Íme néhány termékfotó róla:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.