Renderképeken a Galaxy S21+


Ha a híresztelések igaznak bizonyulnak, akkor januárban a Samsung lelepleződhet a legújabb Galaxy S-termékcsaládját, ami az elmúlt évek mintájára megint csak három taggal fog érkezni. Ez önmagában már könyvelhető tény volt, hiszen a Galaxy S10 óta nincs másként. A különböző méretek arra hivatottak, hogy mindenki megtalálja magának a megfelelőt, illetve felhívja a figyelmet, hogy a tudáshoz nagyobb méret dukál, hiszen “valamit valamiért” elven nem lehet másképp. Október végén már megmutattuk, milyen külsővel érkezhet a legkisebb és a legnagyobb terméke, azonban a középső tag külleme se tudott a titkok mezején elveszni.

A Samsung formabontó dizájnt dob piacra. Talán nem is akkora probléma, hogy a néppel szokatja azt; hiszen más gyártók se tesznek másképp. Az sincs kizárva, hogy direkt kerültek a netre a külseje. A Galaxy S21+ a Galaxy S21 Ultra alá kerül pozíciónálásra és ugyanazt a “helyet” szeretné betölteni, mint az idei évben a Galaxy S20+, csak némi módosítással. De előbb nézzünk rá a CAD renderfotóira.

A Galaxy S21+ renderfotója mindegyik oldalról
Forrás: Ice Universe

Ross Young részéről már egy ideje lehet tudni, hogy retrózni fogunk, hiszen a színeinél visszanyúlhatnak a gyökereikhez. Anno a Galaxy S6 Edge+ idején a Silver, mint ezüst szín felkapott részét képezte a portfóliónak. A Galaxy S7-eknél stílusosan el is nevezték Titán ezüstnek, a Galaxy S8-aknál Jeges ezüstnek; majd eltűnt a színportfólióból. Noha a fehér kezdett visszaszivárogni a későbbiekben, ezzel a színopcióval valamiért nem akartak foglalkozni. Most azonban nagyon elegánssá tehetik a végeredményt, mert a kitalált elképzeléshez roppant mód passzol mind a kettőhöz. Simán a színek remake évét életjük 2021-ben.

Formabontó dizájnt említettem. Az Operaház fantomjának álarc elképzelését megidéző kameraszigethez hasonlóval még eddig egyetlen gyártó sem próbalkozott. Az elején eleggé vegyes fogadtatás övezte, de ez az újdonságok velejárója. Hátlapjára pillantva fedezhetitek fel, hogy a lencséket körbe és eggyé fogó kiemelkedés a felső és az oldalsó szélekig terjed, kb. mint ha a széleinél egy vízesés formájában “zuhanna le”. Ha valóban a keret nyúlik a hátlapra, akkor alumínium borítást kaphat a lencséket fedő borítás. Az elején a Galaxy Világa stábját se nyűgözte le, azonban mostanra már megbarátkozott a szempárunk vele. Mostanra kevésbé zavaró, mint amilyen volt a kezdetekben.

Ha lehet hinni a fizikai méreteinek, akkor a CAD fájlai szerint: 161.55 x 75.6 x 7.86 mm-rel számolhattok. Az előző generáció: 161.9 x 73.7 x 7.8 mm-es paraméterekkel debütált, azaz picivel nagyobb lesz, ami adja magát, hiszen az még 6.7 inches, viszont az újabb már 6.8 inches lehet. Akkumulátorának kapacitása is növekedhet, hiszen 4.500mAh helyett 4.800mAh-t híresztelnek.

Az előlap részéről felül és két oldalt a káva kisebbé válhat, míg előbbiekhez képest alul nagyobbal lehet számolni. Szó sincs széltől-szélig megoldásról. Egyelőre még nem akar ilyen téren érvényesülni a dél-koreai vállalat. A neten amúgy Terminator-szerű megoldásnak is hívják a látványtervét! Kíváncsian várom, hogy a kamerasziget dizájnreformja mennyire ugrasztja meg a kínai gyártókat a másolásra?

Nektek tetszik az elképzelés? Színekben mi passzolhat még hozzá?

A ‘tovább mögött’ megtekinthető a 360°-os rendervideója is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.