Betűk és számok fogságában!


Túl vagyunk lassan a 2020-on. Az év utolsó hónapja már inkább a jövő év termésére koncentrál. Az internet népe bőszen azt próbálja megtudni, illetve leleplezni, hogy mit hoz 2021. Az okostelefon iparánál sincs másképpen. A dél-koreai vállalat egyik legmegosztóbb kérdése ismét beépült a köztudatba, miszerint Mi lesz a sorsa a Galaxy Note-termékcsaládnak?! Vannak arról pletykák, sőt eléggé bennfentes oldalak részéről megerősítések, hogy a következő Galaxy S széria egyik tagjánál az S Pen képesség feltűnik. Nincs a Samsung oldalról megerősítés, és valószínűleg az év eleji Unpacked eseményig nem is lesz.

A Galaxy S21 Ultra-nál említik a toll használatának lehetőségét, hiszen azt lehet már tudni, hogy ez sem lesz kisebb készülék az elődjéhez mérten. Szinte biztosra vehető, ha megtörténik a támogatás, akkor sem kap a készülék vázában helyet a neki szánt S Pen, hanem csak külön megvásárolható formában lehet hozzájutni. Tárolását mondjuk egy toknak köszönhetően lehet elképzelni, szóval lesznek meglepetések bőszen, ha „beérik ez a gyümölcs”.

Öröklődhet tovább a toll?
Fotó: Galaxy Világa

Ha már felhoztam, akkor egy úttal szeretném azt is leírni, hogy a jelenlegi pletykák arról szintén beszámolnak, hogy az előrendelőknek ajándékkal készül mindegyik képviselet. Várhatóan a legfrissebb vezeték nélküli fülhallgatót lehet bizonyos modellek után megigényelni a Samsung Members-ön keresztül; valamint, nincs kizárva, hogy a Galaxy S21 Ultra-nál a vele kompatibilis toll is választható lesz. Annyi biztos, hogy a dobozba nem fog helyet kapni. A fülhallgató még kérdéses, bár a Galaxy S20 FE-ből már kivették, ha pedig melléjár ajándékba az előrendelőknek, akkor valamelyest van azért kompenzáció.

De! … most nem ezzel szeretnék foglalkozni, hanem a jövő évi felsőkategóriában helyet foglaló készülékek neveivel. A Galaxy S21 kódneve Palette lett, amiről már beszámoltam október első napjaiban. Még előbb, valamikor augusztusban írta meg az egyik közkedvelt szivárogtató, hogy a rövidített kódnevek között miket tartunk számon. Mielőtt rátérnék, előzményként bebiggyeszteném a 2020-as csúcsmodellek betű-szám-kombinációját:

Termék:Rövidített kód:Fedőnév:
Galaxy S20X1Hubble
Galaxy S20+Y2Hubble
Galaxy S20 Ultra 5GZ3Hubble
Galaxy Note20C1Canvas
Galaxy Note20 Ultra 5GC2Canvas
Galaxy Z Flip?Bloom
Galaxy Z Flip 5G?Bloom-X
Galaxy Z Fold2?Winner2

Legjobb tudomásom szerint a hajlítható okostelefonok nem kaptak rövidített kódot, viszont ha tévednék, akkor bátran tessék kijavítani. A fedőnevekkel ellenben tisztában vagyok, így ott nincs meglepetés!

A Samsung se fedi el, hogy kódnevekkel illeti a termékeit.
Forrás: Samsung Australia

Max Weinbach számolt be arról október első felében, hogy milyen rövidített kódnevek láthatnak napvilágot a 2021-es évben a Samsung portfóliójában:

Az idő múlásával akadtak azért olyan médiumok, amik megpróbáltak átlátni a szitán, majd megfejteni, hogy 2021 elején melyik rövidítésekbe futhatunk bele. Ha a 2020-as évet vesszük alapul, illetve a Galaxy S20-akat, akkor megfigyelhető az abc sorrend, valamint a számozásnál a növekvő rend. Ha a mintára építünk, akkor talán a legvalószínűbb opciót az alábbi:

  • M1 – Galaxy S21
  • N2 – Galaxy S21+
  • O3 – Galaxy S21 Ultra

Az O3-at vették a legtöbben alapul, ugyanis a források megerősítették, hogy ez a modell S Pen kompatibilitással rendelkezik. Ergo, használható lesz a Samsung tolla rajta. Azt már tudni véljük, hogy három taggal rendelkezik az S-széria, így a ‘3’ végződés támpontot nyújt. A többi pedig adja magát, hiszen az ‘O’ előtt az ‘N’ és az ‘M’ betű foglal helyet.

A Galaxy Note20-aknál egységes betűt (‘C’) használtak, csak a számozás tért el. A sémát ráhúzva a következő Galaxy Note21-ekre: a ‘D1’ és a ‘D2’ a legvalószínűbb rövidítés. Oké, hogy szó sincs jelenleg a termékcsaládról, mégis akad olyan külföldi médium, aki szerint nem kellene temetnünk a tollas megoldásokat, hiszen a Galaxy S21 Ultra-val nem a Note-ok leváltása a cél, illetve az, hogy a Galaxy Z Fold 3 is megkaphatja a kijelzőjénél a digitalizáló réteget még nem zárja ki, hogy teljesen el kellene tűntetni a Note-okat.

A listán helyet foglaló további betűk lehetnek olyan prototípusok, amik 2021-ben se látnak napvilágot, illetve olyanok, amik a hajlítható készülékek kilétét leplezik. Ha van elképzelésetek, melyik mi lehet, írjátok meg komment formában!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.