Nagyobb méretű ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval debütálhat a Galaxy S21


A Samsung mindent megtesz a külső támadások és veszélyek elhárítása érdekében. A nagy vállalatoknak külön kifejlesztette a Knox biztonságot, ami magasszintű titkosítással egybekötött védelmet tesz elérhetőve. Az átlagos felhasználók többsége ilyet nem igényel, ám ha mégis, ott a lehetőségek között a Biztonságos mappa funkciója, ahova könnyedén elszeparálható minden olyan adat, amit biztosabb helyen szeretnénk tudni. Mind a készülékünket, mind a rajta tárolt információinkat különféle képernyőfeloldási lehetőségekkel védhetjük, melyek közül a legtöbbet használt komolyabb változatot az ujjlenyomat-olvasó által kínálják.

A jelenlegi pletykák szerint: a Galaxy S21-nél léphet új szintre az ujjlenyomatos biztonság, ugyanis bennfentes informátorok arról értesültek, hogy duplájára növekszik a szenzorméret. Egyelőre nem tisztázott, hogy mindegyik modellnél bevezetik-e az újítást, bár arra alapozva, hogy méreti problémákba ütközhet a sima Galaxy S21 5G-nél, aminek 6.2 inches kijelző méretet jósolnak, inkább csak a két nagyobbnál a valószínűbb a befutása. Már egy ideje benn a levegőben a tény, hogy a közeljövőben érkezhet a dupla ujjas feloldási lehetőség, de ez egyelőre még nem debütál a versenytársaknál sem. A következő generációnál se ezt rebesgetik, hanem a gyorsaságot és a pontosságot.

Nagyobb méretű és gyorsabb ujjlenyomat-olvasóval érkezhetnek a Galaxy S21-ek.

Ice Universe tweetje szerint:

Az elmúlt években elég sok tényt írt már meg idő előtt, így bátran lehet alapozni szavaira. Információi szerint: 8 x 8 mm-es lehet a mostani érzékelő, azaz egy 64 mm-est jósol, ami a Galaxy S10 és az azt követő flagship termékekhez képest 1.77%-szer nagyobb. A feloldási sebessége ezáltal jelentősen gyorsulhat. Ice Universe a duplájára tippel. Mellette számontartható az is, hogy a nagyobb szenzorral növekszik a pontosság is.

A Samsung az ultrahangos ujjlenyomat-felismerést legelőször a Galaxy S10-nél és a Galaxy S10+-nál alkalmazta, amit aztán a következő generációkba tovább örököltetett. Természetesen akadtak kivételek, hiszen az alacsonyabb árszegmensben helyet kapó: Galaxy S10 Lite, Galaxy Note10 Lite vagy Galaxy S20 FE csak az olcsóbb féle optikait építették; ami a speciális ultravékony üvegű Galaxy Z-termékcsaládnál sincs másképp, csak éppen ott a bekapcsológomb szolgáltat helyéül, nem pedig a kijelző. Az érzékelő fejlesztésének priorizálása és az Infinity-O előlapi dizájn megerősítést ad az írisz-szkenner végleges kiiktatására, amivel utoljára a Galaxy Note9-nél találkozhattunk. Az ott tapasztalt védelmi faktort szeretnék az ujjnál viszontlátni.

A feloldások metódusa maradna a megszokott. Nem szükséges semmiféle gombbal feléleszteni a képernyőt, elegendő csak a felületre nyomni az ujjunk, ami után már láthatjuk az értekes adataink. Kíváncsi leszek a valóságban az a fajta gyorsaság mennyire lesz érezhető; illetve arra, hogy elkezdik-e kidolgozni szoftveresen a dupla ujjas screen unlock lehetőségét, amivel nagyot mehetnének biztonság szinten?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.