Se töltő, se fülhallgatók nem várható a Galaxy S21 készülékekhez

Ahogy telik az idő, úgy egyre bizonytalanabbak a korábbi híresztelések. Októberben még arról számoltunk be, hogy nagyvalószínűséggel töltővel azért még rendelkezhetnek a Galaxy S21-esek. Akkoriban a fülhallgató kérdésessége szállította a nagyobb bizonytalanságot, hiszen a Galaxy S20 FE-nél kimaradt a doboz tartozékai közül, amiből lehetett sejteni, hogy a változások évtizede köszöntött be 2020-szal. Most azonban már az sem biztos, hogy töltőfejjel rendelkezni fognak a felsőkategóriás készülékek, amelyek a jövő évben látnak napvilágot.

A portugál nyelvű Technoblog jutott hozzá egy belsős dokumentációhoz, ami nem sok jó hírt, ám annál több megerősítő tényt közöl. A tanúsítványban az olvasható, hogy az EB-BG991ABY típusszámú akkumulátorral ellátott készülék mellé: se töltőt, se fülhallgatót nem mellékel a gyártó. A modellkód ‘G991’-es része utalna a Galaxy S21 5G-re, és ha már a legkisebb családtagnál elhagyják mind a két kiegészítőt vagy kisérő tartozékot, akkor azt mondanám, hogy a két nagyobb tagnál sem lesz másképp.

A kiszivárgott tanúsítvány dokumentációja
Forrás: Technoblog

Természetesen lesznek régiók, ahol a törvény kötelezi a gyártót arra, hogy mellékelje a csomag tartozékai közé a töltőt. Ilyen például: Franciaország. Azonban Magyarországon nincs ilyen jogszabály, így ha tényleg valós a dokumentáció (ami bizony nagyon annak tűnik), akkor azon országok listáját erősítjük majd, ahol kimaradnak ezek a kiegészítők. Lehet bosszankodni, de ezzel a lépéssel kicsit zöldebbé teszik a termékeket a gyártók, hiszen oly sok felhasználó közül Én is azok közé tartozom, akik mondjuk a gyári fülhallgatójukhoz sose értek hozzá, ugyanúgy a dobozában van, mint a User Manual, aminek megint csak nem látom sok értelmét.

A kimaradt kiegészítők által mérséklődik a következő Galaxy S-család árazása is. A jelenlegi információk szerint 100-150 dollárral kevesebbe kerülhetnek, mint az ideiek. Bár azt kevés helyen teszik hozzá, hogy elviekben anyagminőségben lesznek különbségek, illetve a két kisebb családtagnál a Galaxy Note10-nél és a Galaxy Note20-nál bevezetett „erőtlenítés” mutatkozhat, azaz glasstic hátlap, kisebb képernyőfelbontás, stb.

Ez azonban nem minden. Egy másik dokumentáció arra is rávilágít, hogy a vezeték nélküli töltési sebessége csak 9 wattos lesz, azaz nem 15 watt, ami a Samsung berkein belül a legmagasabb számú. Kíváncsiak lennénk a döntés Miért?-jeire, de vélhetően csak a bejelentést követően kapunk bővebb tájékoztatást.

HELYESBÍTÉS: Cserében viszont a vezeték nélküli visszatöltésnél jelentős javulás mutatkozik, hiszen duplázódik az elődhöz mérten. Immáron nem 4.5 wattal leszünk képesek a készülék hátlapján keresztül a töltésátadásra, hanem 9 wattal. Remélhetőleg javítottak a hatásfokon is, mivel sűrűn estem abba a kínos helyzetbe használatakor, hogy ledobálta a történdő terméket.

Forrás: @TheGalox_

A vezetékes töltésnél amúgy a 25 wattos gyorstöltést kapni fogjuk, aminek már lassan alapértelmezett. Az az utolsó égető kérdés, hogy a 45 wattos szupergyors töltéssel mi a helyzet?! Nah csak, azért kérdem, mert a Galaxy Note20 Ultra 5G-nál kihagyták a repertoárból, míg a Galaxy Tab S7-nél fel se merült a annak lehetősége.

Kíváncsi leszek, mennyire fejelteti majd az embereknél az új formaterv, ezeket az a hiányosságokat? – Nekem számtalan töltőm van itthon és a munkahelyemen, így míg nem 45 wattos töltővel csomagolják, nem érzem meg a hiányát, mert van vagy 3db 25 wattos, és megszámlálhatatlan 15 és 10 wattos a családban. A fülhallgatónál pedig elsüthető, hogy ajándék Galaxy Buds-termék jár az előrendelőknek. Még egy ok, hogy komolyabban vegyék a pre-ordert a leendő felhasználói.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.