Megvannak a Galaxy S21 Ultra kameraszigetének főbb paraméterei


A Galaxy S21 Ultra lesz az a flagship készülék, amivel a Samsung az évet meg szeretné alapozni. Csúcskategóriás, amely előtt hatalmas az elvárás, azonban azt azért már tudjuk, azaz sejtjük, hogy a formabontó dizájnjával biztosan sokak szívébe belopja magát. Deja vu érzésem van, mint anno a Galaxy S8 debütálásakor, amikor az előlap esett át változáson. Az előd hozta a DxOMark részéről a korrekt pontszámot olyannyira, hogy ez legyen az alap, amivel minimum el kellene a kritikus szemeket kápráztatnia. Az elmúlt napokban rengeteg infó derült ki a termékcsaládról, így javaslom a visszaolvasást, ha elkerülte figyelmetek; most viszont összpontosítsunk a legégetőbb paraméter listára, a hátlapi kameraszigetre.

A dél-koreai vállalat körül lábra keltek olyan híresztelések, hogy a Galaxy A72 5G lehet az első pentakamerás okostelefonja, és nagyon úgy fest: az pletyka beigazolódik, mert csak néggyel lesz felszerelve, hiába érzékel a szemünk több „kamerakivágást” a szigeten. A maradék a segédszenzoroké. A termék megkapja a lézeres autófókuszt, amivel a Galaxy Note20 Ultra 5G is napvilágot látott. A korábbi modelleknél a ToF érzékelővel mértek távolságot, azonban ennél sokkal pontosabb az újdonsült megoldás. Nem kérdéses a továbbörököltetése, hiszen a cél a precízebb képalkotás, ami elvárt tény lesz nála.

A Galaxy S21 Ultra 5G kameraszigete.

Azon hírek is igaznak bizonyulnak, hogy a Samsung berkein belül a Galaxy S21 Ultra 5G lehet az első olyan készülék, ami egyszerre két teleobjektívvel dolgozik. A döntés háttérében egy egyszerű ok áll: a különböző tartományokat a különféle lencsék fednék le. (A fényképezőgépeknél is van egy olyan aranyszabály, hogy minél nagyobb tartományt fed le egy objektív, annál gyengébb a fényereje és a rajzolata. Ezért se ajánlott 18-200mm-est vásárolni.) Adott lesz egy 10MP-es 1/3.2 inches érzékelő, ami Dual-Pixel technológiát alkalmazva szállít 3x-os optikai zoom-ot. A korábbi pletykák 1/2.8 inchről írtak, azonban Ice Universe módosította álláspontját – valószínűleg azért, mert kapott némi bennfentes hátszelet. Ezen kívül nem hagyják el a periszkópos megoldást se, amivel 10x-es optikai zoom tartomány érhető el. Azaz újra hibrid közelítéssel 100x-os lehet a maximum. Hasonló mértékű lesz az érzékelő, mint fentebb.

A főkameránál maradt az ISO-CELL-féle 108MP, azonban annyi a változás, hogy továbbfejlesztették a szenzort, így már a HM3 kerülhet bele. A nagy pixelfeldolgozás lehetővé teszi majd, hogy gyengébb fényviszonyi körülmények között pixelösszevonással csökkentsen a felbontáson, ezzel élesítve, zajmentesítve a végeredményt, hiszen nagyobb pixelméretek jönnek létre. A megoldást előzetesen „Nona Super-PD”-ként híresztelik. Ez az érzékelő nem lesz ellátva Dual-Pixel technológiával, ahogy nézem.

A hátlapi kamerasziget szenzor összefoglalója.
Forrás: Ice universe

Az ultraszéles szenzor se maradhat ki a repertoárból. Ha a leírást valós, akkor az idei évi csúcskategóriás paraméterek kerültek átültetésre. Adott lesz egy 120° körüli lencse, ami 1.4µm-es pixelekkel dolgozhat. A kameraszigetre elfért még a hátlapi mikrofon is, amit a Galaxy Note20 Ultra-nál a peremre helyeztek el. Úgy fest, nem volt annyira jó megoldás, így korrigálták a hibát. (FRISSÍTÉS: a fentebbi elsőképen, ami a kiszivárgott videóból van, ennek a ténynek ellentmond, így valószínűleg mégis ugyanott találhatjuk.) A LED vaku-nál egyelőre nem várható említésre méltó tény, marad a snassz megoldás nála.

Jelenpillanatban ennyi a pletyka frontról. Nagyon remélem, hogy szoftveresen jól lesz felépítve a kamerák munkája, mert a Samsung sosem a hardverrel csúszik el a kiemelt teszteken, hanem a mesterséges intelligencia átlagos mérésein, amik hoznak egy végeredményt, csak éppen többet is ki lehetett volna hozni belőle. Vagy Ti miként látjátok?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.