Nem támogatja már a régebbi okoskiegészítőit a Samsung 2021-től


A Samsung Members applikációban szúrta ki a GalaxyClub holland weboldal, hogy a Samsung több régebbi okoskiegészítőjének a támogatottságát vágja el a 2021-es évtől. Ez alól a középkategóriás okostelefonok sem képeznek kivételt – hiszen a felsőkategóriánál valahol azért sejteni lehetett –, azaz, ugyanarra a sorsra jutnak, mint a Samsung Gear VR, amelynek supportját a múlt évben szüntették meg. A listán, melyet lentebb részletezek, a Samsung Gear termékcsalád első hullámának főbb termékei kapnak helyet.

Külön szeretném megjegyezni, hogy nem az egész család kompatibilitását vonják meg, hanem húztak egy virtuális időhatárt, ami előtt megjelent okoskiegészítőire vonatkozik majd a szankció. Ennek fényében csak a 2015 előtt bemutatott modellekre összpontosít a rossz hír. A már felemlegetett okosórák és aktivitásmérők közé az alábbiak tartoznak, a teljesség kedvéért feltűntettem a típusszámukat is:

  • Samsung Gear (SM-V700)
  • Samsung Gear 2 (SM-R380)
  • Samsung Gear 2 Neo (SM-R381)
  • Samsung Gear S (SM-R750)
  • Samsung Gear Fit (SM-R350)
A Samsung Gear S egykori kreatív fotója.
Forrás: Samsung

A listának legfájóbb tagja a Samsung Gear S, ami a dél-koreai vállalat egyetlen olyan okosórája volt, ami fizikai formában képes az SIM-kártya fogadására, s ezáltal bármelyik szolgáltatónak a hálózatát tudja használni. Csak hogy értsétek, mekkora űr keletkezik a support hiányával: jelenpillanatban csak olyanok vannak forgalomba, amelyek eSIM képességgel bírnak, viszont azt is csak a Telekom által, hiszen a többieknél (értsd: Vodafone és Telenor) nincs kiépítve a rendszer. Ergo, hiába szeretnél egy független Galaxy Watch 3 eSIM-mel telefonálni Telenorosként, nincs lehetőséged.

A jó hír, hogy a Gear S2, a Gear S2 Classic, illetve az azt követő szériákat nem vonták bele a tiltásba. Tehát ezért fogalmaztam úgy, hogy a Samsung Gear-termékcsalád első hulláma esik ki a sorból, ugyanis az igazi felvirágozás a kerek óradizájnnal érkezett meg a Gear S2-szériával, amit a Gear S3-ak maxoltak ki oly mértékűvé, hogy a elgondolkozzanak a tradíciónál is a sportos vonalnak a szétválasztásán a stratégák.

Annyira azért nem nagy érvágás a kompatibilitás megvonása, hiszen a Galaxy S21 Ultra mellett egy Samsung Gear2 eléggé bután mutatna. Ettől persze még felhozható sérelemként, hiszen abban legalább volt beépített kamera lesifotók készítéséhez, míg az azt követő generációk egyikéből kihagyták.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.