A Galaxy S20 felhasználók már telepíthetik az Android 11 operációs rendszert


Csak a tisztánlátás mivoltából szeretnék egy összesítő cikket elhozni, hiszen a héten sok minden történt a Samsung háza táján. Azzal párhuzamosan, hogy rengeteg információ szivárgott ki a jövő év elején megjelenő Galaxy S21 szériáról; elstartolt a Galaxy S20 termékcsaládnak az operációs rendszerének és felületének a frissítése. Ismételten december lett az a hónap, amikor a dél-koreai vállalat az Androidnak a következő főszoftverét élesíti a tavasszal debütált Galaxy S-sorozatra – tehát a Galaxy S20 FE vásárlóinak várniuk kell. A hónap elején említés szinten már megírtuk, hogy a folyamat megkezdődött, azonban fix tényekkel nem tudtunk elétek áll. A fix alatt pedig a hivatalost értem, azonban hétvégéhez érkezve már szó sincs bizonytalanságról, mert sok mindenre derült fény.

Például arra, hogy a magyarországi felhasználók mikor kapják meg a One UI 3.0 felületét, valamint a hozzákapcsolódó Android 11-et?! Valamint, hogy milyen újdonságokat keressetek az Android 10-hez képest rajta.

A Galaxy S20 tavasszal megjelent termékeinek többségére már befutott. Úgy gondoltam táblázatba foglalom, hogy milyen lefolyással élesítette a Samsung Magyarország a Samsung Németországhoz képest. Ismételten leszögezhető a tény, hogy hozzájuk mérten minimum egy hetes csúszást lehet megfigyelni, de mutatnám a fix tényeket december 12-ig bezárólag:

Termék:Típusszám:DBTXEHTMHVDH
Galaxy S20SM-G980F2020.12.042020.12.102020.12.11
Galaxy S20 5GSM-G981B2020.12.04
Galaxy S20+SM-G985F2020.12.10
Galaxy S20+ 5GSM-G986B2020.12.042020.12.102020.12.11
Galaxy S20 Ultra 5GSM-G988B2020.12.032020.12.102020.12.112020.12.03
Az összesítő táblázat a németországi független szoftverrel megspékelve.
Kreálta: Galaxy Világa

Sokak meglepetésére az első hazai szoftverfrissítés opciója nem a független készülékre futott be, hanem a Galaxy S20 Ultra 5G Vodafone hálózatában jelenlévőire, ugyanis a németekkel egyidőben élesítették az OTA szervereire történő kapcsolódást. Utána hosszabban kellett várni. Alapvetően Németországban mindegyik tavasszal bemutatott Galaxy S-szériára befutott az első hétnek a végéig. Ezzel szemben a hazai adatokkal összevetve megfigyelhető 5-7 napos csúszás.

A telepítésénél célszerű alkalmazni egy teljesértékű lementést, és tisztán feltelepíteni, hogy a ideiglenes fájlok ne foglaljanak feleslegesen tárhelyet. Másrészről, maga a frissítés nagyjából 2GB-nyi adatforgalmat és helyet igényel. Ezzel számoljatok.

Van már olyan olvasónk, aki feltelepítette? Mik az első benyomások?

(Zárásképp jegyezném meg, hogyha nem érkezett még meg a frissítés, akkor sem kell pánikba esned, mert a szerverekre fokozatosan engedik rá a készülékeket, hogy elkerüljék a terhelést. Másrészről, javasolt ilyenkor használni a manuális frissítési lehetőséget a ‘Beállítások’ menüpont ‘Szoftverfrissítés’ almenüjében; vagy ott a Samsung Smart Switch PC-re telepíthető programja, amivel hasonlóképp van módotok ránézni a frissítés elérhetőségére.)

A letisztult felületet prezentáló promóciós fotója a One UI 3-nak.
Forrás: Samsung

A One UI 3.0 frissítésről:

A One UI 3 arra szolgál, hogy segítsen Önnek a fontos dolgokra összpontosítani. Vizuális újratervezésünk révén továbbfejlesztettük azokat a helyeket, amelyeket Ön a legtöbbször látogat meg, például a Kezdőképernyőt és a gyorspanelt, hogy csökkenthessük a zavaró tényezőket, kiemeljük a fontos információkat, és következetesebbé tegyük az Önnek nyújtott élményt. A teljesítményfejlesztések segítségével az alkalmazások gyorsabban futnak, miközben az akkumulátor-töltöttséget kevésbé veszik igénybe. A One UI 3 pedig új adatvédelmi vezérlőelemekkel, egyszeri engedélyekkel és továbbfejlesztett Digitális jólét funkcióval segíti az Ön általi irányítást.

A részletekről <ide klikkelve> informálódhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.