Galaxy S21-pletykák: új tokvariáció, új színbevezetési stratégia, új töltő, és eltérő tárhelyek


Nem telhet el nap a bejelentésig, hogy ne kerüljön szóba a Galaxy S21 termékcsalád. A karácsonyi időszak még javában zajlik, ám mindenki arra kíváncsi, hogy miben mutat újat az év eleji csúcskategóriás terméktrió?! Mindenki azt szeretné, ha számára kedvező információk ütnék fel a fejüket, azonban a hivatalos leleplezésig várhatóan január közepéig várnunk kell. Az se kérdéses, hogy most odateszi magát a dél-koreai vállalat, hiszen a Galaxy S20 nem hozta azt a fajta sikert, mint az előző generációja – persze a Galaxy S20 FE ez alól kivételt képez az USA-ban. Persze onnan is meg lehet a tényeket közelíteni, hogy így még könnyebb lesz felülmúlniuk a jelent.

A következőkben pontokba szedném a jelenlegi híreszteléseket, amelyből szétszámmal akad. A könnyebb átláthatóságból fakadóan felsorolás formában is megmutatom, majd pedig hozzáfűzők némi extra véleményt. Nézzük!

Kiszivárgott promóciós videó.

Új tokvariáns érkezhet!

Nem kérdéses, hogy új tokkal rukkol elő a Samsung, hiszen minden évben meglep valami különlegessel. A jelenlegi pletykák szerint, a Galaxy S21 Ultra 5G nem rendelkezik S Pen foglalattal, ezért hozzá olyan tokvariánssal rukkolnak elő, amibe el tudják a felhasználóik tárolni. Az tiszta sor, hogy a Galaxy Tab S6 Lite mintájára kapjuk a BT-mentes íróeszközt, ami nem lesz képes a gesztusvezérlésre, ezáltal pedig nem is igény töltési feltételt, csak a kijelzőnek a mágneses bevonatát. (Így működik az S Pen!)

Ha a Galaxy világa stábját kérdeznétek, akkor látatlanban olyat mondanék, ami a tablet mintájára épülne, azaz a gerinc részhez kerülhet a S Pen „bölcső”, amit mágnesesség elvén tarthatnának ott, hogy ne hagyja el onnan annak használója. Ez persze csak feltételezés, de ezt tartjuk a leginkább életképes megoldásnak, hiszen kinyitott helyzetben se zavaró.

Nagyon úgy fest, hogy 49 dollár körül lesz megvásárolható a dedikált S Pen-je a terméknek. Színvariációiról és méreteiről nincs információ.


A kijelző méreteknél is lesz változás!

A jelenlegi netre került információk szerint, így festenek a kijelző méretek:

 • Galaxy S21: 6.2 inch, FHD+, 120Hz
 • Galaxy S21+: 6.7 inch, FHD+, 120Hz
 • Galaxy S21 Ultra: 6.8 inch, QHD+, Adaptív 120Hz

A jelek szerint a Samsung nem szeretné megnövelni a kijelzők méretét. A 2020-as évben bevezetett felállásnál maradhatna a két kisebb tagnál, míg a legnagyobbnál minimális csökkenés mutatkozna, ugyanis míg a Galaxy S20 Ultra 6.9 inchcsel látott napvilágot, addig a Galaxy S21 Ultra csak 6.8 inchesnek ígérkezik. A felbontás tekintetében is módosítanak, ugyanis elhagyná a QHD+-t a sima és a plusz modellnél, ellenben a képfrissítést megtartják. Azaz, a Galaxy Note20-nál és a Galaxy Note10-nél látott tények kezdenek el mutatkozni.

A fényerősség elképesztően magas lesz mind a háromnál. A legfrissebb bennfentes infók arról számolnak be, hogy az 1.600 nittet is elérhetik. A kontraszt arány se lesz piskóta, hiszen 3.000.000:1-hez, ami megint csak hatalmas előrehaladás, főleg úgy, hogy a Galaxy S20-szériánál 2M:1-hez.


Új színbevezetési stratégia

Ahogy a Galaxy S20-aknál, úgy a Galaxy S21-eknél is lesznek differenciák a színek területén. A jelenlegi pletykák – nem győzöm hangsúlyozni – szerint mutatnám, melyik modellnél, hány színnel tessék számolni a startjánál:

 • Galaxy S21: 4 szín
 • Galaxy S21+: 4 szín
 • Galaxy S21 Ultra: 2 szín*

Áprilisban további három színnel bővülhet a színválasztéka, amelyeket út közben a Galaxy S21 és a Galaxy S21+ is megkaphat, de nem egyből.

A Galaxy S21 Ultra színeiről azért már vannak infók:

 • Bevezetésekor érkezik:
  • Phantom Black:
   • Fekete matt hátlap
   • Fekete árnyalatú acélváz
  • Phantom Grey:
   • Kékesszürke matt hátlap
   • Ezüstös árnyalatú acélváz
 • Bevezetése után érkezhet:
  • Phantom Brown:
   • Nem keverendő a Misztikus Bronz színnel
   • Barna, rózsaszín árnyalatú hátlappal
   • Réz árnyalatú acélváz
  • Phantom Titanium:
   • Tiszta acél színű matt hátlap
   • Valódi fém árnyalatú acélváz

Nincs baj azzal, ha van választék a színek között, azonban nem tartom annyira fairnek azt, hogy több hónapos csúszással tesznek elérhetővé egy lehetséges külsőt, mivel biztosra veszem, hogy a később érkezők sokkal erőteljesebbek és meghatározóbbak lesznek. A pre-orderben résztvevő felhasználók becsapva érezhetik magukat a döntés láttán. Elég csak felidézni a Galaxy S20+-t, amelynél az Aura színopciók mennyire jól néztek ki. Szintén késő tavasszal kerültek be a színportfólióba, amelynek ténye biztosan bosszantott volna Engem, ha ilyen termékek volna.

Új fantázia nevek a színportfólióban.
Forrás: LetsGoDigital

Tárhely mizéria várható!

Mielőtt úgy gondolnád, hogy majd a 2021-es év javít a helyzeten és az alapértelmezett méret 256GB-ot tesz ki, el kell szomorítanom! Szó sincs ilyesmiről. A netre került híresztelések szerint ezzel tessék számolni:

 • Galaxy S21: 8/128GB (bizonyos régiókban: 8/256GB)
 • Galaxy S21+: 8/128GB (bizonyos régiókban: 12/256GB)
 • Galaxy S21 Ultra: 12/256GB (bizonyos régiókban: 16/512GB)

Ami talán egy fixebb tény, hogy UFS 3.1-es tárolási szabvány gondoskodik a tárhelyről. Eléggé gyorsak lesznek, hiszen másfél perc alatt 100GB adat mozgatására képes – ami az előzőnél (UFS 3.0) cirka 4 percet vett igénybe. Ha tippelnem kellene, akkor hazánkba csak az alapméretek kerülnek forgalomba, illetve később se hozzák be a nagyobbakat, ahogy azt a Galaxy S20-aknál se tették.

Nem tisztázott a memóriakártya fogadásának készsége. Van egy olyan sejtésünk, hogy a Galaxy Note20-széria mintájára, csak az ‘Ultra’ rendelkezik majd ezzel az extrasággal. Ne legyen igazunk!


Exynos vs Snapdragon!

Ezt a pontot hamar elintézném, hiszen másolják az előző éveket.

 • Exynos 2100: Dél-Korea és Európa
 • Snapdragon 888: USA és Kína

Nem igényel szerintem magyarázatot. Inkább csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon remélem, most már azon országok közé tartozunk majd, akik ismét a fellegekbe emelik az Exynos brandet, mert sokkal gyorsabb chipset lesz, mint a Qualcomm megoldása.


30 wattos töltő érkezhet!

Nem teljesen tiszta, milyen értékekkel lesz felruházva a vezetékes és a vezeték nélküli tölthetőségük a Galaxy S21-eseknek, azonban, ha azt vesszük alapul, hogy a vezeték nélküli visszatöltés 4.5 wattról 9 wattra növekszik (nem megerősített!), akkor bátran leszögezhető, hogy a Samsung mérnökei tartogatnak még valamit a tarsolyukban.

Bizony így van! Több oldalról kerültek egységesen publikálásra olyan híresztelések, miszerint a kiegészítők sorába érkezik egy újabb töltő adapter, ami 30 wattra lesz optimalizálva. Tehát 25 wattnál gyorsabb, ám 45 wattnál lassabb lesz. Az árával lesz pénztálcabarát, hiszen kedvezőbben, 5 dollárral olcsóbban kínálhatják, mint a 25 wattost, azaz 29 dollár körül nyithat, ami átszámolva 8.5 ezer forintnak feleltethető meg. Jelenleg hazánkban a 25 wattos töltőért a hivatalos forgalmazók 9.990 Ft-ot kérnek el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.