Benchmark teszten járt a Galaxy S21+ 5G mindkét processzorja


Ha a híresztelések igaznak bizonyulnak, akkor egyetlen hónapot kell már csak arra várnunk, hogy a Samsung leleplezze a következő Galaxy S-termékcsaládját, amit nagyvalószínűséggel Galaxy S21-eknek fognak hívni. Napról napra egyre több információ lát napvilágot, amelyeket készpénznek egyelőre nem lehet venni, viszont arra jók, hogy egy átívelő összképet szolgáltassanak arról, hogy milyen készülékek érkezhetnek. Pl.: az már sejthető, hogy szinte mindegyik modellje 5G képességgel lesz felruházva, legalábbis a típusszámuk erre hagy következtetni. Az is szinte biztosnak mondható, hogy az európai és a dél-koreai régióban az Exynos lapkakészletje, míg az USA-ban a Qualcomm chipsetje kerülhet beépülésre.

Ezzel egy időben el is érkeztünk ahhoz az égetőkérdéshez, miszerint Ismételten hatalmas differencia lesz a két processzorgyártó között? – Az Exynos 990 rengeteg felhasználónál verte ki a biztosítékot tavasszal a Galaxy S20-aknál, hiszen a Qualcomm megoldása sokkal fürgébbnek bizonyult, illetve energiafogyasztás szem szögéből is hosszabb akkumulátor üzemidőt tett le az asztalra. A saját lapkagyártójuk belátta azt, hogy ez az év elúszott, viszont nem hagyták magukat kiütni a mezőnyből, helyette mindent megtesznek azért, hogy fölénybe kerüljenek és visszahódítsák a trónt.

Az elmúlt hetekben befutott a Galaxy S20+ 5G-hez két különféle teszteredmény, amelyeket lehet egymással szembe állítani.

Az Exynos 2100 processzorral szerelt Galaxy S21+ 5G benchmark pontjai.
Forrás: GeekBench

A GeekBench oldalán járt mind a két lapkakészlet. Csakhogy tisztán lássátok, az ‘SM-G996B’ típusszámmal jelölik azokat a modelleket, amelyekbe az Exynos chipset kerül, míg ‘SM-G996U’-val azokat, amelyekbe a Qualcomm megoldása. Ha mind a kettő képernyőfotót veszitek figyelembe, akkor a legjobb értékek között jelenleg ez a helyzet:

  • Exynos 2100: Egymagos: 1.040 pont; többmagos: 3.107 pont
  • Snapdragon 888: Egymagos: 1.120 pont; többmagos: 3.319 pont

Szemre vételezve tehát leszögezhető lenne annak a ténye, hogy ismételten a konkurens lapkakészlet van jobb kondícióban. Ám ne tegyünk elhamarkodott kijelentést. Már csak azért se, mert ha a lenti képre vettek újfent egy pillantást, akkor értelmezhetitek, hogy novemberi mérést követően azért akadnak gyengécske pontszámok a decemberi mérlegelésnél, gondolok itt arra, hogy volt olyan helyzete, amikor 616 pontot tett le az asztalra a Geekbenck 5.2.0-ás tesztjén. Nyilván sok múlik az operációs rendszernek az optimalizációján.

A szerkesztőség persze reméli, hogy a Qualcomm alulmarad a kettőjük harcában, hiszen Európába szinte biztosan a bemutatás előtt álló Exynos 2100-zal kerülhetnek forgalomba az év elejére szánt csúcskategóriások.

A Snapdragon 888 processzorral szerelt Galaxy S21+ 5G benchmark pontjai.
Forrás: GeekBench

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.