Mégsem lesz penta kamerás a Galaxy A72 5G?


2020 utolsó hónapjában már esedékes a jövő év eleji középkategóriás készülékeknek a bejelentése. Ha a tavalyi mintát veszem alapul, akkor még újév napja előtt bemutatásra kerülhetnek azok a valóban felsőkategóriát megközelítő termékek, amik a legközkedveltebbek a fogyasztóknál. (Ezt a piaci részt tekinthetjük a legjobb ár/érték zónának!) Nagyvalószínűséggel a Galaxy A51 a Galaxy A50 mintájára behúzza a legsikeresebb címét az árszegmensben, így sokakban fel is merülhet a kérdés: mit hoz a jövő év?!

Mindenképpen 5G képességet! Már a 2019-es évben is kaptunk a keménymagot képviselő Galaxy A-szériából gigabites kiadásokat. Igaz, ezek elkerülték a magyarországi piacot. Pl.: az Egyesült Államokban a Galaxy A51-ből és a Galaxy A71-ből debütált egy úgy nevezetett ‘UW 5G’-s változat, amiket az ottani Verizon hálózata szolgáltat, amelyek a sub-6GHz-nél gyorsabb és fejlettebb mmWave szabvánnyal kompatibilisek. Azaz képes 2GHz-en működni, amivel még fürgebb le és feltöltési sebességet tesznek lehetővé a felhasználóiknak. A mid-range kategóriában amúgy legeslegelső tag a Galaxy A90 5G volt, szóval a dél-koreai vállalat próbálja fenntartani uralmát a jövő piacán.

Most ismét evleaks anyagához nyúlnánk, aki hozzájutott a Galaxy A72 5G CAD fájlaihoz, amiből összerakta a lehetséges kinézetét. Íme a végeredmény:

A netre került renderfotók szerint, így fest a Galaxy A72 5G.
Forrás: @OnLeaks via Voice,

A Galaxy A72-ből két változatot vár a közönség. Hiába az 5G sebesség éveinek hajnalán vagyunk, ez az az árzóna, ahol nem lehet egyik évről a másikra elhagyni az LTE változatot, ugyanis vannak olyan piacok, amelyek nagyon érzékenyek. Nyilván a Samsung se szeretné, ha elpártolnának tőlük, ezért szinte biztos, hogy két variáns érkezésével számolhatunk. Az, hogy Magyarországra befuthat-e az 5G-s kiadás, már egy másik nézőpont, de semmiképp se temetnénk, még ha a Galaxy A90 5G bevezetésétől annak idején eltekintettek.

Az előzetes híresztelések arról számoltak be, hogy ez lehet a dél-koreai vállalat első penta hátlapi kameraszigettel rendelkező készüléke, azonban az elkészült renderfotók szembe mennek a feltételezéssel, ugyanis csak négy kamera köszön vissza. Ha tippelnünk kellene, akkor a makro objektívnek a jelenléte a legvalószínűtlenebb. A Samsung a mid-rage szegmens legerősebbjét szeretné piacra dobni, így bátran feltételezhetjük, hogy a főkamera, az ultraszéles lencse és a mélység szenzor mellé még elférhet egy teleérzékelő, már csak azért is, mert azok a lencseátmérők eléggé nagynak tűnnek, hogy simán beleképzeljek egyet.

A külföldi médium többsége azonban nem így gondolkodik, hanem a reálisabb tényekre alapoznak, miszerint ugyanaz a kameranégyes kerül hátra, mint a Galaxy A71-nél, csak éppen még inkább ki lesznek arra hegyezve, gyengébb fényviszonyok mellett jobb képeket tudjanak alkotni. Meglátjuk, hogy lesz-e makroszenzor, ami a lista legkérdésesebb képalkotója.

Az utód kijelzője 6.7 inchen állhat meg, az előlapi kamerakivágásánál pedig a jól megszokott Infinity-O dizájn figyelhető meg. Elviekben a Jack csatlakozástól nem szabadítják meg a felhasználókat. Az oldalsó gombsorok mindegyike jobb oldalra kerülhet, míg a SIM-tálca felülre; vélhetően 2-1-es felállásban.

Nektek tetszik a készülék? Szerintem a Galaxy Note20-nál bevezetett kamerasziget dizájn pofásan néz ki, mármint az, hogy szinte mindegyik azonos érzékelő kivágással rendelkezik!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.