Így fest a jövő évi Exynos line-up


Novemberben mutatta be a Samsung Exynos 1080 lapkakészletét, ami korrekt pontszámokat hozott az előzetest benchmark tesztjei során. Ezt a chipsetet azonban nem a felsőkategóriás kütyüjeibe szánja, hiszen oda egy még erősebbel szeretne előrukkolni, hogy kárpótolja azokat a csalódott felhasználóit, akik kiábrándultak a 2020-as évi teljesítményük láttán. A dél-koreai vállalat megvárja a jövő évet a leleplezésével, azt viszont már elárulták, hogy a CES rendezvényen fogják mindezt megtenni, dátum szerint: 2020. január 12-én!

A felhívó reklámfotója a rendezvénynek.
Forrás: Samsung

Az Exynos 2100 névre keresztelt processzorlapka 5 nanométeres gyártástechnológiával készül. A legerősebb magja 2.91GHz-es órajelű lehet, ami egy ARM X1-es; a közepes terhelést a hárommagos Cortex-A78-as végezné 2.81GHz-en; míg az energiatakarékosságért a négymagos Cortex-A55 gondoskodna 2.21GHz-en. Ezeket már tudtuk. Olyan előzetes pletykák keringenek az interneten, hogy erősebbnek ígérkezik, mint a Qualcomm megoldása, a Snapdragon 888 5G. Míg az Exynos 2100-nál 4.000 pont feletti többmagos pontszámot rebesgetnek, addig a vetélytársnál csak 3.750-3.800 pontot. Hozzájuk viszonyítva az Exynos 1080-nál 3.250 pontot ígérnek – bár az előzetes tesztek egyiknél se hozták a becsült értékeket.

„Exynos is back!”

olvasható a felhívó videójában.

Az viszont könyvelhető, hogy a Samsung folytatja az Exynos lapkák fejlesztéseit és gyártásait. A 2021-es lapkakészlet line-upban három modellt tartanak számon, ami valahol adja magát, hiszen mindegyik egy bizonyos kategóriában helyezkedne el:

  • az Exynos 2100 kerülne a felsőkategóriás termékekbe,
  • az Exynos 1080 épülne az erősebb középkategóriásokba (high-midrange),
  • míg az Exynos 850-et a belépőszintnél (low end) emlegetik.

Számunkra talán azért egy fontos kérdés, hogy milyen eredményeket tesz le az asztalra a Samsung következő csúcskategóriás chipsetje, mert a Galaxy S21-termékcsalád biztosan vele lesz felvértezve Európában. Mint, ahogy az előző évek mindegyikében, a mi régiónk és az indiai Exynost kap, míg az Egyesült Államok és más régió a Qualcomm által gyártottat.

Zárószó gyanánt mutatnám a jövő évi rendezvényt népszerűsítő kisvideót:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.