Visszatérhet az Exynos a bajnokok közé, de azért ne vegyünk mindent készpénznek, amit a neten látunk…


Tegnap esett szó az Exynos jövő évi line-upjáról, amelyben elújságoltuk, hogy az Exynos 2100 képviseli a felsőkategóriás készülékeknek a lapkáját. Erősnek ígérkezik, legalábbis az előzetes pletykák szerint a Qualcomm-féle Snapdragon 888-as chipsetjét is maga mögé utasíthatja – bár ezt azért kezeljük némi fenntartással, hiszen, ha az idei évet vesszük figyelembe, akkor eléggé elmaradt a vetélytárs teljesítményétől a dél-koreai megoldás. Olyannyira, hogy a felhasználók fel is bőszültek az értékek láttán, melynek eredménye az lett, hogy petíció írásába kezdtek gyártásának megszüntetése érdekében. Ennél azért több kell! És a Samsung se egy olyan multi, ami a nyomás hatására behódolna…!

Szóval belátták a hibázásuk, viszont 2021-re megígérték, hogy egy olyan processzorlapkát hoznak el, ami minden várakozást felülmúl. Az előzetes híresztelések szerint: 4.000 pont felett teljesített többmagos terhelhetőségben, míg 1.000 pont felett egymagosban. Ezek azért magas számonak tűnnek, főleg úgy, hogy weboldalon feltűntetett értékei nem igazán hozzák többmagos értékeket. (Több külföldi bennfentestől kapott informátor hozta le az értékeket saját csatornáján!) Ha a lentebbi listára vettek egy kószapillantást, akkor láthatjátok, hogy a legmagasabb elért pontszáma 3.500 körül megállt, ehhez képest nem olyan régen befutott egy eszméletlenül magas, aminek mi örülnénk a legjobban, hiszen Európában az Exynos 2100-zal lesznek felszerelve a Galaxy S21-esek!

Direkt nem is az első oldalra, hanem a másodikra helyeztem el azt a benchmark végeredményt, ami szárnyra kelt a minap. Egymagos pontszámával még nem is lenne probléma, hiszen már járt 1.100 felett is a Geekbench-en, azonban a többmagosnál 4.366 mutatkozik, ami esélytelen. Tényleg örülnénk, ha ez valós érték lenne, de legyünk realisták. Ilyen nagy mértékű növekedésre egyik lapkakészlet se képes, legalábbis egyik évről a másikra.

Tehát ne higgyünk el mindent, amit a neten látunk, mert a képek manipulálása pofonegyszerű. Ha pedig tényleg valós eredményről beszélnénk, akkor azt a Geekbench oldala is mutatná. Mivel ez nem történt meg, így valószűníleg csak valaki vicces kedvébe volt.

Mutatnám, hogy az Exynos 2100 milyen értékeket hozott az elmúlt 2 hétben:

Felemás pontszámokon mutatkozott az Exynos 2100-as lapkakészlete.
Forrás: Geekbench

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.